25 aprilie 2024

Președintele USR Mangalia, Semiran Abdurefi: „Câțu își arogă succesul lui Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene!”

În această dimineață, PNRR-ul României a primit aviz favorabil din partea Consiliului Uniunii Europene, o dată cu planurile Finlandei și Estoniei. Imediat după lansarea acestei știri, premierul Florin Câțu nu a ratat ocazia să își aroge meritele acestui succes, uitând să arată faptul că artizanul proiectului este fostul partener de guvernare, USR-ul.

Referitor la acest subiect, președintele USR Mangalia, Semiran Abdurefi, afirmă că, o dată în plus, premierul României dă dovadă de o lipsă crasă de fair play: „De fapt, artizanul acestui succes este Cristian Ghinea, fostul ministrul al Fondurilor Europene. Acum se și explică de ce USR-ul nu este dorit la conducerea României: la mijloc sunt 3,7 miliarde de euro – prima tranșă a banilor prin PNRR-ul României, suma ce va fi cheltuita așa cum își dorește PNL-ul, fără a da socoteală nimănui. Și asta după ce, în spațiul public, am fost tocați continuu, cu zvonuri potrivit cărora PNRR-ul nu a fost aprobat, că nu vom primi banii…”

Potrivit lui Dragoș Pâslaru, “acesta este ultimul pas care ne lipsea pentru a începe procedura de acces la prima tranșă de finanțare din Mecanismul de Redresare și Reziliență #MRR, de 3,8 miliarde de euro. Acum o lună, Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României, cu ocazia vizitei președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la București. Următorul pas, conform regulamentului, a fost ca reprezentanții Comisiei să transmită planul aprobat către Parlamentul European și către Consiliul UE, pentru analiză, și să primească decizia Consiliului UE. Odată cu avizul Consiliului UE, PNRR-ul României este adoptat formal și gata de implementare! Îndrăznesc să sper că se va găsi înțelepciune la nivel de guvern și chiar de Parlament pentru ca reformele din PNRR să se concretizeze și să nu mai apară interpretări politice. Neîndeplinirea reformelor poate bloca partea de investiții.

Aici nu mai vorbim despre putere versus opoziție. Discutăm despre interesul național al României!“