26 aprilie 2024

Corpul de Control al Poliţiei Locale „vânează”, non-stop, întreprinzătorii care ignoră legea. Aproximativ 800 de agenţi economici au fost somaţi să-şi igienizeze unităţile proprii

Corpul de Control al Poliţiei Locale împreună cu Departamentul de Mediu şi-au intensificat, în ultima perioadă, activităţile, astfel că derulează acţiuni atât în afara orelor de program, cât şi în week-end. Şefa Poliţiei Locale, Mihaela Andrei ne-a declarat că verificările urmăresc amplasarea ilegală a tonetelor, chioşcurilor, precum şi depistarea construcţiile ridicate fără autorizaţie. „În cadrul acţiunilor, au fost date 737 de somaţii, agenţilor economici ce funcţionează în staţiuni, deoarece nu şi-au igienizat terenurile pe care le deţin. De asemenea, alte 7 somaţii au ajuns la întreprinzătorii care colectează fier vechi. S-au mai aplicat 4 sancţiuni cetăţenilor ce cresc animale în zonele interzise. În acelaşi interval, au fost încheiate 35 de procese-verbale privind nesalubrizarea şi neigienizarea terenurilor din staţiuni, în baza hotărârilor Consiliului Local Mangalia sau a OUG nr. 195/2005. Nu în ultimul rând, Departamentul Disciplina în Construcţii a aplicat aproximativ 18 amenzi pentru ridicarea ilegală a unor clădiri, a verificat un număr de 120 agenţi economici şi a întocmit 27 de procese-verbale de recepţie finală a unor amplasamente”, a declarat Şefa Poliţiei Locale, Mihaela Andrei.

Amenzi pentru cerşetori, căruţaşi şi persoanele care caută prin gunoaie

Şi Departamentul de Control Comercial i-a lut la puricat pe agenţii economici din oraş şi staţiuni. În total, au primit vizita inspectorilor aproximativ 300 de întreprinzători, dintre care doar 20% derulează activităţi pentru care deţineau autorizaţii. 70% dintre cei controlaţi şi-au depus documente în vederea eliberării autorizaţiilor, în timp ce 10% se vor alege, în scurt timp, cu amenzi usturătoare, deoarece nu deţin aceste acte  şi nici au făcut demersuri pentru a intra în legalitate.

Pe de altă parte, conducătorii auto trebuie să ruleze pe drumurile publice respectând regulile de circulaţie dacă nu doresc să se aleagă cu sancţiuni şi puncte de penalizare. Poliţiştii locali au aplicat, în ultimele zile, 7 amenzi în valoare totală de  980 lei, pentru staţionare şi oprire interzise. Pentru lăsarea animalelor nesupravegheate s-au aplicat două amenzi în valoare de 1000 de lei, iar alte 4 sancţiuni, în cuantum de 10.000 de lei, au ajuns la comercianţii ambulanţi. Poliţiştii i-au mai „cadorisit” pe deţinătorii atelajelor hipo, care circulau în zone interzise, cu amenzi în valoare de  7.500 de lei, dar şi pe câţiva cerşetori, respectiv persoane care răscoleau în ghenele de gunoi, cu sancţiuni de peste 1.000 de lei.

5 thoughts on “Corpul de Control al Poliţiei Locale „vânează”, non-stop, întreprinzătorii care ignoră legea. Aproximativ 800 de agenţi economici au fost somaţi să-şi igienizeze unităţile proprii

  1. Eu nu am mai vazut un comunitar din asta de pe vremea lu Tusac….

  2. Pentru ghenele de gunoi trebuie gasit un alt sistem ,ca este ingrozitor sa vezi cum scot saci cu gunoi si apoi ramane imprastiat in strada.Amenda de unde sa o plateasca daca ei se intretin din gunoaie !

  3. Pe linga gunoaiele imprastiate, mie imi e mila si groaza in acelasi timp cind vad copii cu capul in ghena si cu picioarele in sus cautind dupa resturi de mincare. Este infiorator. In loc sa mearga la scoala, ei stau in parcarile marilor magazine in frig, ploaie, curent sau bagati in ghenele de gunoi. Poate se vor lua ceva masuri.

  4. Odata paznicul de la Lidl era asteptat afara de 4 tigani mai maricei sa dea socoteala ca i-a indepartat pe doi puradei de la cersit. Din fericire eram cu tovarasul meu si le-am explicat batandu-i cap in cap ca nu e frumos sa ameninte si ca ar fi cazul sa o ia pe calea cea buna. Ceea ce m-a surprins e ca desi erau in magazin vreo 6 insi de 2 ori cat noi nu luau deloc atitudine. La fel si angajatii carora timp de 15 minute nu le-a dat prin cap sa sune la politie. E drept ca tiganii au mai apucat sa mai zica ,, las ca ne mai vedem noi ,, in timp ce fugeau dar le-am adresat un citat din Severica de acum 25 de ani ,, De cate ori ne vedem … tot asa o sa fie ,,

Comments are closed.