5 mai 2024

„Siguranța online în viața ta”, la Liceul Teoretic „Callatis”

În perioada 9 februarie – 9 martie 2016, Liceul Teoretic „Callatis” s-a alăturat unităților școlare din peste 100 de țări din întrega lume pentru a sărbători Ziua Siguranței pe Internet.

Ajunsă la a XIII a ediție, 9 Februarie – Safer Internet Day 2016, este organizată la nivel european cu sprijinul Comisiei Europene (Directoratul General pentru Media și Societatea Informatică) și a organizației INSAFE (31Centre Naționale Safer Internet). În România, coordonatorul național al proiectului este Organizația Salvați Copiii .

Acțiunea de informare „Siguranța online în viața ta” a fost coordonată de profesorul psiholog Carmen Faliboga și voluntarii Organizației Salvați Copiii – filiala Constanța.

Mesajul campaniei – utilizarea într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, necesitatea introducerii unor măsuri de siguranță în ceea ce privește folosirea și accesul la noile tehnologii a fost transmis la nivelul celor 24 de clase (12 clase primar, 8 clase gimnaziu, 4 clase liceu) și recepționat de peste 700 de elevi.

„Siguranța copiilor nu este un lux, este o necesitate, în fiecare moment! Nu mai este un secret că elevii petrec din ce în ce mai mult timp pe Internet. Prin aceste ore de informare, de conștientizare a posibilelor riscuri, școala ia măsurile necesare ca experiența online a celor mici să fie una cu impact pozitiv în dezvoltarea lor. Recomandăm părinților să continue demersul nostru”, ne-a declarat coordonatorul acţiunii, psiholog Carmen Faliboga.