24 aprilie 2024

Autoturism radiat din circulaţie, identificat de poliţiştii de frontieră

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În data de 08.01.2015, în jurul orei 16.55, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar A. Martin, în vârstă de 21 ani, care conducea un autoturism marca BMW model 730D cu numere de Germania.

În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania, din data de 07.01.2015.

Poliţiştii de frontieră au mai constatat faptul că permisul de conducere prezentat de şoferul autoturismului este susceptibil a fi falsificat, din verificările ulterioare rezultând faptul că acesta nu este posesorul unui document legal.

Conducătorul auto, domiciliat în oraşul bulgăresc Kavarna, a declarat că a achiziţionat autoturismul din Germania în schimbul sumei de 6.000 de euro şi că dorea să-l înmatriculeze în Republica Bulgaria.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin. 1 din Codul Penal şi „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.

La finalizarea cercetărilor autoturismul în cauză va putea fi transportat în Republica Bulgaria pe o platformă.