20 aprilie 2024

Proiect de 34 de milioane de lei pentru reabilitarea falezei Mangalia-Saturn

nb10Clubul Nautic “Callatis” a găzduit, astăzi, lansarea proiectului “Lucrări de amenajare şi modernizare, zone de interes turistic – sudul litoralului (Mangalia-Saturn)”. Proiectul este realizat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa Prioritară 5, “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul de intervenţie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”. La eveniment au fost prezenţi edilul Municipiului Mangalia, Cristian Radu, primarul localităţii Balcic, Nicolay Angelov, consilieri locali şi manageri din turism din sudul litoralului.

Valoarea proiectului este de 34 milioane de lei, din care 33,7 milioane de lei fonduri nerambursabile. Finalizarea lucrărilor va avea loc în luna decembrie a acestui an. Potrivit declaraţiilor managerului de proiect, Rodica Rîpianu, obiectivele proiectului constau în valorificarea resurselor naturale, diversificarea serviciilor turistice şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti în zona de sud a litoralului.

Conform documentaţiei tehnice, aleea pietonală adiacentă plajei va fi reabilitată pe o distanţă de 2,5 kilometri, între Hotel Paradiso şi limita staţiunii Saturn, dinspre Cordonul Saturn-Venus. Finisajele vor fi realizate cu pavimente din granit antiderapant, în două nuanţe.nb12

Tot în cadrul proiectului mai fi amenajat un punct de belvedere, pe structură metalică şi acoperiş din aluminiu, colorat în albastru şi crem. Toate zonele de acces cu diferenţă de nivel vor fi echipate cu scări şi rampe pentru persoanele cu dizabilităţi. Suprafaţa totală a spaţiilor verzi va fi de 2.000 metri pătraţi.

Promenada va fi dotată cu 200 de bănci şi 40 de coşuri de gunoi, pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Pe noua faleză vor fi montaţi stâlpi de iluminat cu leduri. Lucrările de amenajare şi modernizare a falezei Mangalia-Saturn se vor derula şi pe parcursul sezonului estival, chiar dacă acest lucru ar putea deranja turiştii. Însă, afirmă primarul Cristian Radu, în cazul unei eventuale întârzieri a lucrărilor este posibilă pierderea finanţării proiectului.

1 thought on “Proiect de 34 de milioane de lei pentru reabilitarea falezei Mangalia-Saturn

Comments are closed.