26 aprilie 2024

Daewoo Mangalia la ceas aniversar: s-au împlinit 18 ani de la constituirea societăţii

dmhiLa data de 22 Ianuarie 2015, Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A. (DMHI) aniverseaza 18 ani de la constituire, in urma acordului fondatorilor Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd. (Republica Coreea) si Santierul Naval “2 Mai” S.A. Mangalia

De-a lungul istoriei sale, DMHI a evoluat dintr-un constructor specializat in constructia de corpuri de nave de dimensiuni mici si medii, in ceamai reprezentativacompaniedin industria de constructii nave comerciale de pe intregul nostru continent, capabila sa realizeze produse de inalta tehnologie si garantand parametrii tehnici ai produselor sale.

Din ianuarie 1997 pana in decembrie 2014, DMHI a livrat 168 nave nou construite.

Dintre realizarile de prestigiu cu care DMHI se poate mandri selectam urmatoarele doua proiecte, ca fiind cele mai impunatoare nave construite la Mangalia, de curind incluse in Lista Navelor de Exceptie construite in 2014 in intreaga lume, de renumita publicatie de specialitate “Maritime Reporter”.

-Doua nave de tip Ro-Ro pentru compania Hoegh Autoliners din Norvegia, cu o capaciate de 6.500 CEU- cele mai mari nave de acest tip construite si livrate in Europa;

– Patru nave de tip port-container pentru compania Zodiac din Marea Britanie, cu o capacitate de 8.600 TEU, fiind cele mai mari nave construite in bazinul Marii Negre si al Marii Mediterane.

Pe langa produsele noi mai sus mentionate, societatea noastra a livrat un numar de 358 proiecte de reparatii si conversii nave. Astfel, de la infiintare pana in prezent, au intrat in santier un numar de  peste 280 de nave provenind de la clientii Uniunii Europene si 75 nave de la clienti din afara Uniunii.

Asa cum obisnuim an de an, la acest moment aniversar, DMHI nu uita memoria acelor fondatori care au trecut in nefiinta, dar care, prin contributia lor determinanta pentru traiectoria santierului naval, vor ramane vesnic in amintirea colectiva a navalistilor de la Daewoo-Mangalia:

  • Stefan Musat – Director General Santierul Naval “2 Mai “SA Mangalia
  • Nicusor Traistaru – Vicepresedinte al DMHI (1997 – 1999)
  • Yeol Ho Lee – Director Management Unit DMHI (1997 – 2000)
  • Doru Gologan – Director Fondul Proprietatii de Stat
  • Andrei Cojocaru – IPCM Bucuresti, proiectant general al santierului naval.

Acest moment festiv constituie un nou prilej pentru ca administratia societatii sa multumeasca tuturor celor peste 6,000 de angajati proprii si ai societatilor subcontractoare de pe platforma industriala pentru eforturile si sacrificiile asumate alaturi de conducerea executiva si sindicatul societatii, asigurandu-i de permanenta sustinere care sa asigure continuitatea contributiilor DMHI pentru intreaga comunitate din care face parte cu mandrie!

Biroul de presa al Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A.