19 aprilie 2024

Poliţia Locală vrea să-i disciplineze pe participanţii la trafic prin verificări zilnice!

IMG_0449În ultima perioadă, criticile la adresa Poliţiei Locale s-au acutizat, oamenii legii fiind acuzaţi fie că fac abuz de funcţii, fie că au pornit la vânătoare de şoferi cu scopul de a-i uşura de bani. În acelaşi timp, în două zone ale municipiului, mai exact Oituz şi Negru Vodă au fost puse pe zeci de parbrize fluturaşi în care se arăta că respectivul proprietar al autoturismului a fost sancţionat contravenţional cu „4-5 puncte amendă, conform art. 100, alin. 2 şi cu 3 puncte penalizare, conform art. 108, alin. 1, lit. B, pct. 7. Vă rugăm să vă prezentaţi la sediul instituţiei noastre (nr. Poliţiei Locale), din Mangalia, strada Delfinului, nr. 1, pentru înmânarea procesului-verbal de contravenţie”. Hârtia în cauză avea ştampila instituţiei, însă nu era semnată de către niciun agent.

Întrebat în legătură cu acest subiect, Şeful Poliţiei Locale, Mihai Angelescu ne-a declarat că instituţia pe care o coordonează nu a distribuit aceşti fluturaşi, cazul fiind semnalat Poliţiei Naţionale în vederea identificării celor care au recurs la această acţiune, în realitate, o farsă menită să-i bage în sperieţi pe conducătorii auto. „În situaţia în care este constatată o contravenţie, iar conducătorul auto nu se află în maşină ori în vecinătatea acesteia, agenţii lasă pe parbriz fluturaşi de avertizare personalizaţi, pe care sunt trecute numărul autoturismului, ora şi semnătura agentului constatator. De asemenea, se fac poze-martor cu un aparat foto omologat. Ulterior, se fac demersuri în vederea identificării conducătorului auto la Evidenţa Persoanei, respectiv la Poliţia Naţională Constanţa pentru identificarea maşinii”, a declarat Mihai Angelescu.

Poliţiştii nu au milă faţă de cei care blochează trecerile de pietoni

În cadrul Poliţiei Locale Mangalia, îşi desfăşoară activitatea 39 de angajaţi, dintre care 3 deţin funcţii de conducere. 22 dintre aceştia sunt repartizaţi la Compartimentul Ordine Publică şi Circulaţie Rutieră, iar 14 la Corpul de Control, unde au atribuţii pe activităţi comerciale, Disciplina în construcţii, Afişaj stradal şi Protecţia Mediului. Deşi legea stabileşte un poliţist local la 1.000 de locuitori, Mangalia are mult mai puţini agenţi. Din acest motiv, la Circulaţie, de exemplu, 22 de persoane lucrează ziua, iar 3 noaptea, în colaborare cu jandarmi şi poliţişti de la Naţională.

Cei mai rău-văzuţi sunt, evident, agenţii de la Circulaţie care pot fi zăriţi, zilnic, fotografiind şi împărţind sancţiuni. Conducerea instituţiei spune că se doreşte disciplinarea tuturor participanţilor la trafic, fie că sunt pietoni sau şoferi, care, doar dacă sunt sancţionaţi, vor respecta legea. „Obiectivul nostru îl reprezintă fluidizarea traficului, dar şi asigurarea siguranţei participanţilor la trafic. O măsură în acest sens o reprezintă prezenţa dimineaţa şi după-amiaza la trecerile de pietoni de lângă şcoli, grădiniţe, licee a câte doi agenţi care să-i supravegheze pe elevii ce pleacă ori vin de la şcoală. În privinţa amenzilor, după constatarea contravenţiilor, măsurile sunt aplicate conform OUG 195/2002 pentru oprire interzisă, staţionare, parcare, acces interzis etc. Nu ne-am propus decât să-i facem să înţeleagă că nu pot parca oriunde doresc, că

nu-şi pot lăsa maşinile pe trecerile de pietoni sau în staţiile de autobuze”, ne-a mai spus Şeful Poliţiei Locale, Mihai Angelescu.

De la data de 5 ianuarie, până în prezent, au fost aplicate 101 amenzi, în valoare totală de 12.000 de lei, din care 36 de avertismente scrise. De asemenea, s-au aplicat 224 de puncte de penalizare, în prezent, fiind în curs de identificare 200 de autoturisme.

pol loc

4 thoughts on “Poliţia Locală vrea să-i disciplineze pe participanţii la trafic prin verificări zilnice!

  1. Bravo !
    Si inca nu va faceti treaba cum trebuie…
    Intre orele 12-13 pe strada Stefan cel Mare, se parcheaza aiurea inca…
    Pe strada Muncitorului langa BCR, e ditamai indicatorul cu „Oprirea interzisa” si se parcheaza si pe stanga si pe dreapta.
    Daramati garajele, si faceti parcari !

  2. In statiile de pe 1 Dec , pe ambele sensuri , microbuzele opresc chiar si pe trecerile de pietoni cu toate ca 5-6 metri de statii sunt 2 politisti de la ,, locala ,, care ,, supravegheaza ,, trecerile de pietoni .
    Ca si conducator auto cred ca este cea mai urata zona din oras deoarece nu ai vizibilitate la trecerea de pietoni si se pot intampla multe accidente .
    In aceasta zona este o totala babilonie !!!
    Cand veti reusi sa disciplinati si soferii de pe microbuze ( autocare ) , sau au pile !?

Comments are closed.