20 aprilie 2024

Prins cu 10 buletine de vot: tentativa de frauda prin metoda suveica sau neglijenta a comisiei de votare?

Un nou incident major la sectia de votare nr. 23 de la Liceul Callatis. Un alegator este retinut, la aceasta ora de fortele de ordine pentru ca a fost prins cu doua seturi de buletine de vot, toate stampilate. Stefan Robu, din Mangalia, a declarat politistilor ca nu are niciun fel de apartenenta politica  si afirma ca a primit cele zece formulare de la unul dintre membri sectiei.

El declara ca abia in cabina de vot si-a dat seama ca are un numar dublu de buletine de vot si ca, la iesirea din cabina a anuntat de existenta celor in plus. Mai mult, spune acesta, in acel moment ar fi fost agresat de membrul comisiei de votare care, sustine votantul, i-a inmanat buletinele, dar si de presedintele comisiei, Ana Dumitru impotriva acestora Stefan Robu inaintand, pe loc, o plangere penala.

“In momentul in care barbatul cu pricina a iesit din cabina de vot am observant ca avea 10 buletine in loc de 5, motiv pentru care am solicitat sa le vad, pentru a verifica stampila de control a sectiei. Persoana a refuzat sa mi le arate si le-a ascuns in lenjeria intima”.

Politistii vor stabili daca, in acest caz, este vorba despre o greseala a comisiei de votare sau daca persoana incriminata a avut asupra sa buletinele in plus, utilizand metoda “suveica”.

In ceea ce priveste votul lui Stefan Robu, acesta a pus stampila pe consilierii PRM si pe candidatul independent Doru Munteanu. Contactat telefonic, Adrian Carlescu, candidatul PRM la primarie, ne-a declarat ca: “PRM se dezice categoric de astfel de practici. Pe listele PRM nu se afla niciun membru Stefan Robu. Cred ca este mai degraba o intoxicare de genul celei de azi noapte, cand candidatul independent Cristian Radu a “clonat” ziarul Puterea, in care eu as afirma ca imi cer scuze ca l-am atacat in publicatia mea si ca il sustin la primarie. Este o minciuna sfruntata”.