18 iulie 2024 19:31

Incidente la sectiile de votare din Mangalia. Un mangaliot, prins in timp ce isi fotografia votul

Primul incident major, de incercare de incalcare a legii electorale s-a inregistrat la sectia de votare din Olimp. Unul dintre membrii comisiei de votare a observat un „flash” al unul telefon mobil, al cetateanului care isi exercita dreptul de vot in cabina. In acel moment comisia de votare a solicitat ajutorul politiei, apeland 112. Cetateanul a fost retinut de politistii din Neptun, iar buletinul  sau de vot (pe care aplicase stampila in dreptul candidatului PSD) a fost anulat. Tot la sectia din Olimp, un alt cetatean a intrat in sectie purtand un tricou cu numele unui candidat independent, clasat al treilea in sondaje.

La sectia de votare nr. 1 (Casa de Cultura) procesul de votare a fost intrerupt pentru un sfert de ora, pentru ca, in preajma sectiei se mai aflau bannere ale unor candidati la primarie. Dupa inlaturarea acestora, votarea a fost reluata fara alte incidente.

Sectia nr. 19 (Biblioteca Franceza) nu a fost scutita de incidente. Mai multi alegatori s-au plans din cauza faptului ca stampila pe care o primeau in vederea votarii nu era imbibata in tus, motiv pentru care optiunea nu era vizibila pe buletinul de vot. Dupa semnalarea acestei situatii, membrii sectiei si-au insusit critica, stampilele fiind imbibate in tus inainte de a fi inmanate alegatorilor.

6 thoughts on “Incidente la sectiile de votare din Mangalia. Un mangaliot, prins in timp ce isi fotografia votul

  1. ATENTIE! Pesedistii voteaza de doua ori folosind cartea de identitate si apoi pe cea de alegator.

  2. daca nu vreau sa particip la referendum, ce trebuie sa fac?Nu mi se pare normal sa semnez aceeasi lista si pentru alegerile locale si ptr referendumul neautorizat a lui Tusac, mi se pare ca incalca din nou legea ca de fiecare data

  3. eu nu am luat buletinul cu referendumul, asta cu scandal, mi-l bagau pe gat, pana m-am ratoit la ei sa-mi arate legea…

  4. Aceeasi problema si la mine cu buletinul de vot pentru referendum!.
    Este anormal sa semnezi la un loc pentru toate 5 dar mai ales nu era necesar un referendum, inlaturarea Callatis Therm se putea face printr-o simpla Hotarare de Consiliu Local.
    Au incercat sa scrie un preoces verbal cu ceea ce doreau ei si nu eu.
    Pana la urma am bagat in urna buletinul de vot in alb.

Comments are closed.