25 noiembrie 2024 19:15

Intrat subit, în competiţia electorală, Dr. Mohammad Murad îl operează pe viu pe actualul primar Cristian Radu

În ultimii ani, campaniile electorale au venit la Mangalia cu elemente-surpriză, asemenea „iepuraşilor” scoşi din joben, dar care au lăsat urme adânci şi palpabile ce se simt şi în prezent.
În anul 2012, surpriza a reprezentat-o Cristian Radu care s-a (auto) lansat pe 1 Martie, când a împărţit doamnelor şi domnişoarelor garoafe roşii. Iniţial, apariţia sa nu a fost o undă de şoc pentru proncipalii adversari din campania pentru locale, respectiv Zanfir Iorguş şi Claudiu Tusac. Nimeni nu i-a dat importanţă lui Cristian Radu care s-a grăbit, înainte de campania oficială, să umple oraşul cu bannere, steguleţe şi alte materiale de promovare. Alegătorii, inclusiv Iorguş şi Tusac erau convinşi că bătălia se va da între ei doi, negândindu-se, nicio clipă, că ultimul intrat, brusc, în cursă va ajunge cel dintâi.
Dar, din păcate, Cristian Radu a ajuns cel dintâi într-un mod controversat. După cum ştie toată lumea, alegerile au fost reluate, printr-o hotărâre fără precedent, iar procesul prin care Iorguş a contestat decizia Biroului Electoral Central Bucureşti nu s-a judecat pe fond, ci doar pe excepţii. Mai exact, nu s-a stabilit dacă s-ar fi votat sau nu după ora 21.00, cum au susţinut liberalii, ci
s-au purtat discuţii în contradictoriu pe marginea competenţei. Astfel, dezbaterile au avut loc ca într-un joc de ping pong, pe tema competenţei BEC Bucureşti ori a Autorităţii Electorale Permanente. Nicio secundă din procesul ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti nu s-a analizat, nu s-a verificat dacă s-a votat ilegal după ora 21.00, ci doar s-a încercat să se stabilească competenţa pârâtei/pârâtului, în speţă, Autoritatea Electorală Permanentă şi BEC, aspecte ce au aruncat venirea lui Cristian Radu în fruntea Primăriei Mangalia într-o ceaţă densă.
Vă prezentăm doar un exemplu, soluţia Curţii de Apel Bucureşti. „Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Autoritatea Electorală Permanentă. Respinge acţiunea, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă”.
Ei, dar cum roata se întoarce, la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020, surpriza o reprezintă dr. Mohammad Murad, investitori în turism, construcţii, alimentaţie publică. Surpriză nu doar pentru alegători, cât mai ales pentru fostul său amic, Cristian Radu pe care l-a susţinut enorm atât în 2012, cât şi în 2016.
Aşa se face că nici bine nu a părăsit sediul Biroului Electoral Mangalia, aflat în interiorul Primăriei, după depunerea candidaturii ca indepent, că dr. Murad s-a trezit asaltat de o ploaie de jjigniri aduse pe facebook de multitudinea de conturi fantomatice, simpatizante PNL, respectiv pline de admiraţie faţă de Cristian Radu.
De ce atâta ocară? Păi pentru că această candidatură a dr, Mohammad Murad îl încurcă tare rău pe actualul primar care va pierde voturi multe, contracandidatul său declarând că este tot de dreapta.
Mai mult decât atât, Murad a investit masiv în turismul din sudul litoralului, încercând să schimbe aspectul staţiunilor de interes naţional ignorate şi lăsate încremenite în timp de actuala administraţie. De la beznă, mizerie, buruieni, clădiri dezafectate, până la taxe şi impozite mari în spatele agenţilor economici din turism, toate îi aduc numai bile negre lui Cristian Radu, ajuns, acum, în corzi.
Şi cum dr. Murad a început, deja, o campanie insistentă, zilele se anunţă sumbre pentru celălalt candidat de dreapta, respectiv cel al PNL Mangalia.