23 aprilie 2024

Medicii din Policlinica isi pot cumpara cabinetele

Medicii din Mangalia, care îşi desfăşoară activitatea în cabinete aparţinând primăriei, au posibilitatea să îşi achiziţioneze imobilele în scurt timp. La cererea primăriei, medicii au întomit un tabel prin care îşi exprimă intenţia de a-şi cumpăra aceste spaţii, lucru pe care, de altfel, îl solicită de ani de zile.

Dr. Viorel Oleniuc, reprezentantul medicilor din Policlinica Mangalia, a declarat, pentru „Ediţia de Sud“, că vânzarea ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu patru ani, în timpul administraţiei Tusac, dar că acest lucru nu s-a întâmplat: „Medicii au contracte de concesiune pe 10-15 ani, cabinetele trebuiau demult vândute. Am înaintat către primărie un tabel cu numele tuturor medicilor din Policlinică, toţi exprimându-şi dorinţa de a deveni proprietari ai spaţiilor în care activează. Urmează ca o firmă de specialitate să evalueze spaţiile şi să stabilească preţul pe metrul pătrat, iar, ulterior, să fie aprobat de către Consiliul Local un proiect de hotărâre prin care ni se vor vinde aceste cabinete“.

O dată deveniţi proprietari, medicii de familie şi de specialitate din Policlinică, dar şi din celelalte spaţii aflate actualmente în subordinea primăriei vor putea să îşi numească un administrator propriu, vor putea să îşi înfiinţeze o asociaţie, să contracteze credite etc.