Nevoiaşii Mangaliei, trimişi la muncă pentru ajutoarele cu care statul îi cadoriseşte lunar
Persoanele care se încadrează în prevederile Legii 208/1997 beneficiază de masă caldă la cantina socială a municipiului Mangalia. Potrivit Biroului Mass-Media, Serviciul Administraţie Publică şi Autoritate Tutelară, din cadrul Primăriei Mangalia, a eliberat beneficiarilor cantinei un număr de 152 de cartele de masă. Astfel, pentru luna ianuarie, s-au pregătit aproximativ 349 de porţii, în fiecare zi, raţia alocată/persoană fiind de 6 lei/zi. Pentru persoanele defavorizate din zonele Fruviileg şi Zootehnie care nu se pot deplasa la cantina socială se vor distribui alimente la domiciliul acestora, săptămânal, după aprobarea bugetului local pentru anul în curs. În ceea ce priveşte programul cantinei sociale aceasta are următorul interval orar: de luni până vineri, între orele 12.00-14.30. Persoanele beneficiare pot servi masa la cantina aflată în incinta Grupului Şcolar Industrial „Ion Bănescu” sau îşi pot lua raţia alimentară la pachet.
Printre beneficiarii cantinei se numără şi 31 de copii de la grupa pregătitoare din cadrul Grădiniţei „Primii Paşi”, care îşi desfăşoară activitatea în cartierul „Colonişti”, în clădirea fostei unităţi preşcolare. Unitatea de învăţământ preşcolar, cu program normal, s-a înfiinţat în anul 2003, în urma parteneriatului dintre ONG-ul „Salvaţi Copiii”, Primăria Mangalia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Primăria pune la dispoziţie spaţiul de desfăşurare a activităţilor specifice şi hrana zilnică a copiilor ce provin din familii cu venituri reduse, constând în gustare rece sau masă caldă ce li se aduc acestora la sediul grădiniţei. ONG-ul asigură rechizitele necesare, în timp ce ISJ Constanţa se preocupă de salarizarea educatoarei.
Mai trebuie spus faptul că primarul Mangaliei, Cristian Radu a anunţat, în repetate rânduri, că beneficiarii tuturor ajutoarelor sociale trebuie să şi muncească pentru sprijinul pe care îl primesc de la stat. Astfel, cei care intră în posesia diverselor ajutoare, vor fi repartizaţi să lucreze la spaţii verzi atât în oraş, cât şi în staţiuni sau vor primi alte activităţi de făcut, în funcţie de lucrările de reparaţii şi modărnizări ce vor fi executate în perioada imediat următoare.
oidee minunata sa munceasca daca sunt ajutati .dar sa vedem daca vor binevoi lenea e cucoana mare si la cerseala se ingramadesc la munca mai putin .
Un lucru f.f.bun,pentru ca este nevoie de forta de munca mai ales la spatii verzi in statiuni .Asa cum stiu sa ceara asa sa si ajute orasul.Nu zic de oamenii care au probleme de sanatate dar sunt multi care sunt in putere si sfideaza pe toata lumea.
Stiti cat are salariul educatoarea de la grupa pregătitoare ? 300 de lei !!!!! La ea nu se gandeste nimeni? Alooooo ISJ Cta , se aude?
cand s-a dus fata la scoala de educatoare nu s-a gandit ca nu o sa aiba ce manca? suntem in capitalism de 20 de ani deci nu e o supriza ca aia de la stat au salarii mici (cu 3exceptia grangurilor de primarie care parcheaza gipanele chiar in fata).