28 martie 2024

Am aflat cauza reducerii creditului contractat de către Primăria Mangalia: datoria către Callatis Therm nu reprezintă prestare de servicii, ci subvenţia în urma majorării gigacaloriei!

În urmă cu câteva zile, anunţam că, marţi, 19 martie, s-a consumat o nouă şedinţă de îndată, în urma căreia, printre alte proiecte, s-a decis reducerea creditului contractat, iniţial, de către Primărie, respectiv de la 19,5 milioane lei, la aproximativ 16,3 milioane lei. Diferenţa, în valoare de peste 25 miliarde de lei vechi, reprezintă subvenţia pe care Primăria Mangalia trebuie să o suporte în urma majorării de către Callatis Therm a tarifului gigacaloriei, ce ajunsese, iarna trecută, la 567 lei, TVA inclus. Mai mult, furnizorul agentului termic obţinuse, în instanţă, hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă care i-a dat dreptul să perceapă un asemenea preţ. Din păcate, despre frigul cumplit în care a fost ţinut un oraş întreg, nu s-a făcut referire în niciun document al instanţelor.

Recent, Ministerul Finanţelor Publice a respins achitarea, din împrumutul iniţial făcut de către Primăria Mangalia, a sumei de peste 25 miliarde de lei vechi, societăţii Callatis Therm, întrucât datoria nu reprezintă contravaloarea prestării unor servicii. Deşi s-a ajuns la reducerea creditului, debitul trebuie plătit şi chiar curând. Directorul Goldterm Mangalia, Dan Georgescu, ne-a declarat că cele peste 25 de miliarde de lei vechi vor trebui plătite de la bugetul local.

3 thoughts on “Am aflat cauza reducerii creditului contractat de către Primăria Mangalia: datoria către Callatis Therm nu reprezintă prestare de servicii, ci subvenţia în urma majorării gigacaloriei!

  1. Culmea tupeului! Sa platim zeci de miliarde pt frigul din casele noastr care ne-a imbolnavit!

  2. Tupeu de cartier! Sa platim zeci de miliarde pt frigul din casele noastre care ne-a imbolnavit!

  3. nenorocitilor!sa platim ce sa platim frigu din case de 3 zile nu sa furnizat caldura deloc ce sa platim hotilor?

Comments are closed.