24 iunie 2024

Mitinguri de amploare cu ocazia Zilei Nationale de Lupta impotriva Gazelor de Sist, la Mangalia si 2 Mai

Cu ocazia Zilei Naţionale de Luptă Împotriva Explorării şi Exploatării Gazelor de Şist prin metoda fracturării hidraulice, joi, 4 aprilie, organizaţiile „Vama Verde“ şi „România Fără Ei“ vor organiza două mitinguri de amploare, unul la Mangalia, pe platoul in faţa Casei de Cultură, celălalt la 2 Mai, în faţa sediului administrativ al primăriei Limanu.

Chevron, al doilea mare grup petrolier din SUA a obţinut, în urmă cu un an, acordurile petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de şist, în perimetrul Vama Veche-Costineşti-Adamclisi.

La Mangalia, la Costineşti şi la Limanu au avut loc, la începutul lunii decembrie 2012 referendumuri de consultare a populaţiei cu privire la exploatarea gazelor de şist în zonă, însă niciunul dintre acestea nu a întrunit peste 50% din voturile populaţiei.

2 thoughts on “Mitinguri de amploare cu ocazia Zilei Nationale de Lupta impotriva Gazelor de Sist, la Mangalia si 2 Mai

  1. Vama-Verde mulțumește Ediției de Sud pentru implicare!
    Vă așteptăm la Mitingul Național Anti Gaze de Șist!
    Cetățenii Responsabili vor fi pe 4 Aprilie 2013, orele 17:00 pe platoul din fața Casei de Cultură – Mangalia, sau în fața sediului admnistrativ al Primăriei Limanu din satul 2 Mai! Împreună Spunem: Nu Otrăvirii Apei, Aerului și Pământului! Împreună pentru copiii noștri, împreună pentru Viață!
    Mai multe informații și pentru cei ce vor să se implice: http://www.facebook.com/vamaverde sau pe Eveniment Mangalia http://www.facebook.com/events/463575127044999 sau Eveniment Limanu, 2 Mai, Vama-Veche, Hagieni: http://www.facebook.com/events/369904976456797

Comments are closed.