23 aprilie 2024

Hiusein, „Faraonul“ şi Plăcintă, infractorii care au bagat spaima în mangalioţi

Angajaţii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia au dat publicităţii astăzi, 29 mai, bilanţul activităţii lor pe luna în curs.

Daniel Cosmin Dicu, de 18 ani, elev al Colegiului Economic Mangalia, aflat în prezent în închisoare, este autorul a numai puţin de patru tâlhării, comise în locuri publice. Ca mod „de lucru“, Dicu îşi pândea victimele, toate femei, smulgându-le poşetele şi fugind de la locul faptei. Prejudiciul total creat de elevul-problemă este de circa 1.000 de lei, acesta fiind în totalitate recuperat de oamenii legii.

Un alt infractor prins şi arestat de către poliţiştii din Mangalia este Hiusein Toros, reţinut pentru şase furturi calificate. La numai 16 ani, Hiusein, locuitor al Cartierului „Barăci“, a furat, de la mai multe societăţi, bunuri de peste 55.000 de lei. „Minorul a furat ţevile de cupru ale aparatelor de aer condiţionat, de la magazinul Lidl, în valoare de 54.000 de lei. A mai sustras şi o frână de vagon, aparţinând societăţii CFR Marfă, iar în centrul oraşului, în fostele sedii ale Altex şi Raiffeisen, a pătruns prin efracţie, vandalizând şi distrugând interiorul imobilelor cu pricina“, a declarat, pentru „Ediţia de Sud“, subinspector Sorin Cazacu, din cadrul Biroului Investigaţii Criminale. Pagubele create de tânărul infractor în cele două incinte din Mangalia se cifrează la peste 1.400 de lei.

Recidivistul Vasilică Năstase, zis şi „Faraonul“, condamnat pentru furt, şi Ion Acatrinei, ce şi-a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea pentru omor, au fost autorii unei tâlhării „prin împrietenire“. Cei doi l-au îmbrobodit pe un mangaliot, l-au îmbătat bine şi, ulterior, i-au sustras, prin violenţă, un telefon mobil.

Un alt campion în ale furturilor, Dumitru Plăcintă, este arestat preventiv pentru stabilirea întregii sale cariere infracţionale. Astfel, în perioada 14 noiembrie 2012 şi 23 mai 2013, Plăcintă a furat bunuri din locuinţele mai multor persoane fizice din localitate. Pe 24 mai a.c., acesta a adus un prejudiciu de 20.000 de lei societăţii furnizoare de agent termic din Mangalia, Goldterm SA Mangalia, prin furtul unei conducte de la centrala termică nr. 5.

Chiar în cursul zilei de astăzi, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, compartimentul Criminalitate Itinerantă şi Urmăriri în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia au identificat şi reţinut pe M.  Florin, de 24 de ani, din localitate, ce face obiectul unui mandatului european de arestare emis la data de 01.02.2013 de Tribunalul din Rimini – Italia, pentru ,,asociere pentru savarsirea de infractiuni şi proxenetism”, fapte prevazute şi  pedepsite de art. 110  din Codul penal Italian şi art. 3, lit. n, art. 8 lit. e, art. 4 lit. n şi art. 7 din Legea 75/1958, pedepsite cu închisoare de până la 12 ani.

Cel în cauză a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa – Secţia Penală, care au dispus reţinerea acestuia pe un termen de 24 de ore, fiind  depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanţa.

1 thought on “Hiusein, „Faraonul“ şi Plăcintă, infractorii care au bagat spaima în mangalioţi

Comments are closed.