14 iunie 2024

A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival 2024

Pregătire plaje

Pregătire plaje

În calitate de administrator al plajelor de pe litoralul românesc al Mării Negre, în zona Năvodari – Vama Veche, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral prin Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța a demarat activitățile de pregătire a sectoarelor de plajă pentru sezonul estival 2024.

Lucrările de pregătire a plajelor sunt în curs de desfășurare și se preconizează că vor fi finalizate până la începerea sezonului estival.

Acestea includ o serie de lucrări esențiale pentru asigurarea condițiilor optime de recreere și siguranță pentru turiști.

Principalele activități desfășurate în cadrul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 sunt următoarele:

  • Curățarea și colectarea deșeurilor: Echipele noastre efectuează operațiuni de curățare și colectare a deșeurilor de pe plajă pentru a asigura un mediu curat și sigur pentru turiști și pentru a proteja ecosistemul marin.
  • Nivelarea și îndepărtarea nisipului: Lucrările de nivelare și îndepărtare a nisipului acumulat la baza gardurilor de protecție sau la limita vestică a plajelor sunt esențiale pentru a asigura un teren uniform și accesibil pentru vizitatori.
  • Demontarea și evacuarea gardurilor de protecție: Gardurile de protecție montate în anul 2023 sunt demontate și evacuate pentru a facilita accesul turiștilor la plajă și pentru a asigura o experiență plăcută pe tot parcursul sezonului estival.
  • Ecologizare manuală și mecanizată: Echipele noastre realizează lucrări de ecologizare a suprafeței de nisip atât manual, cât și mecanizat, pentru a elimina resturile și contaminanții care ar putea afecta mediul înconjurător.
  • Curățarea și nivelarea liniei țărmului: Se efectuează lucrări de curățare și nivelare a acesteia și îndepărtarea de la linia țărmului a materialului cochilifer depus pentru a menține plajele într-o stare optimă.

În plus, în vederea asigurării siguranței pe plajă, vor fi montate la începerea sezonului estival panouri de avertizare în proximitatea construcțiilor hidrotehnice (epiuri) aflate în administrare, precum și balize de semnalizare a construcțiilor submerse aflate în patrimoniul instituției.

În cazul apariției unor fenomene naturale neprevăzute, ABADL – SGA Constanța este pregătită să intervină prompt și eficient pentru remedierea eventualelor efecte negative.

ABADL – SGA Constanța monitorizează și gestionează suprafețele de nisip cu scopul protejării plajelor litoralului românesc al Mării Negre, contribuind la menținerea unui mediu sănătos și sigur pentru comunitatea locală și pentru turiști.