12 aprilie 2024

Liderul de la Sindicatul Liber Navalistul: „Incertitudinea persistă din cauza lipsei de concretizare acțiunilor”

În urma discuțiilor de la Ministerul Economiei, liderul Sindicatului Liber Navalistul, Laurențiu Gobeajă, spune că incertitudinea persistă din cauza lipsei de concretizare a măsurilor din partea celor responsabili.

„În legătură cu comunicatul de ieri de pe site-ul MEAT, chiar dacă s-au menționat aspecte importante care ar putea rezolva principalul obstacol al șantierului – finanțarea și obținerea unei scrisori de garanție bancară pentru un nou proiect major de construcții – acest proiect este planificat să înceapă abia în 2025.

În acest interval, se fac demersuri pentru a contracta alte proiecte care să mențină activitatea, evitând astfel pe cât posibil întreruperea temporară a activității. Cu toate acestea, incertitudinea persistă din cauza lipsei de concretizare a acestor acțiuni. Înțelegem îngrijorarea salariaților, deoarece comunicatul nu a oferit clarificările necesare.

Nu am primit încă o notificare oficială cu privire la intenția angajatorului de a suspenda temporar activitatea, iar înainte de luarea unei astfel de decizii, consultările cu sindicatul sunt obligatorii. Suntem hotărâți să susținem orice inițiativă care să protejeze interesele și bunăstarea angajaților”.