18 iulie 2024 20:17

ACTIVITĂȚI DE INFORMARE ȘI PREVENIRE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII CONSTĂNȚENI

Astăzi, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfăşurat activităţi informativ-preventive conform programelor, proiectelor şi campaniilor de prevenire a criminalităţii, aflate în derulare atât la nivel naţional, cât şi local, marcând astfel, ”Ziua Internațională a Tineretului.

Pe parcursul desfășurării activității, polițiștii le-au prezentat tinerilor diverse cazuri de furturi de bunuri, din camerele de cămin, cât și din autorisme, fiind informați despre necesitatea protejării bunurilor, cu următoarele sfaturi:

– Nu lăsaţi niciodată portiera, geamul sau capota autovehiculului deschise, indiferent dacă lipsiți o perioadă scurtă de timp.

– Nu lasați bunuri de valoare la vedere, chiar dacă autoturismul este parcat în campusul studențesc.

– În timpul călătoriei cu mijloace de transport în comun, asigurați-vă în  permanență că banii, documentele personale și alte bunuri de valoare nu sunt la vedere.

Cu scopul de a le reaminti studenților comportamentul pe care ar trebui să-l adopte, astfel încât să nu devină victime ale infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii au distribuit flyere cu recomandări şi sfaturi preventive conținând mesajul campaniei „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”.

În cadrul activității, au participat și polițiști ai Poliției Locale, studenți ai Universității Ovidius – Facultatea de Poliție Locală și reprezentanți ai Asociației PsihoTrafiQ.