18 iulie 2024 19:37

Agenţii economici, obligaţi să semneze „angajamente“

Dacă aleşii locali au tot refuzat, în mai multe rânduri, să aprobe Regulamentul activităţii agenţilor economici din Mangalia, se pare că, printr-o metodă simplă, primăria a reuşit să impună o serie de prevederi ale actului ce nu a primit girul consilierilor. Aşa se face că, zilele acestea, societăţile care derulează activităţi economice şi care nu şi-au ridicat, încă, autorizaţiile de funcţionare, trebuie să semneze nici mai mult, nici mai puţin decât… un „angajament“ cu primăria. În care, administratorul, se „angajează“ să facă o serie de modernizări ale spaţiului comercial deţinut, începând din acest an.

Acestea nu vor fi făcute după ureche, ci numai „în funcţie de precizările arhitecturale şi urbanistice solicitate de Primăria Mangalia, Serviciul Urbanism“. Îmbunătăţirile au scopul de a „pune în valoare, pentru o prezentare plastică a faţadelor cât mai bine integrată în peisajul urban modern“.

Interzise florile lângă spaţiile comerciale!

Va trebui, prin urmare, să alegeţi, pentru faţade, culorile bej şi maro, să înlocuiţi umbrelele cu copertine retractabile, din pânză impermeabilă, cu aceeaşi culoare bej. Partea de jos a faţadei va avea, obligatoriu, soclul şi treptele de acces tratate cu piatră naturală în tonuri de bej, tăiată fâşii (exclusă fiind gresia sau faianţa).

Învelitoarea va fi mărginită de un atic de minimum 60 de centimetri înălţime, sub formă de terasă necirculabilă. Amplasarea firmelor luminoase se va face pe atic, în stânga sau dreapta intrării, iar textul va fi mai mic decât înălţimea acestuia. Pavelele trotuarului de gardă de un metru înălţime, din vecinătatea spaţiului comercial, vor fi în ton cu soclul din piatră şi cu trotuarul din imediata vecinătate. Spaţiul verde aferent societăţii va fi întreţinut la nivel de gazon simplu, fără flori sau ghivece din plastic.

5 thoughts on “Agenţii economici, obligaţi să semneze „angajamente“

  1. Inca o marlanie de-a lu Radu „Usor Usor Incet Incet” Cristian , care a cheltuit toti banii din bugetul local pe yachturi si alte tampenii si acum face modernizarea orasului ,din nou,pe banii prostilor care platesc taxe.Probabil o avea Mazare vreo firma de montat si intratinut gazon si i-a trimis ordin lu’ sluga lui de la Mangalia.

  2. ce va mai place sa stati in cocina. daca vrea cineva sa arate bine orasul, gata e marlanie. mutati-va la tzara inapoi la voi in fundul moldovei si stati in noroi ca acolo nu e marlanie.

  3. Poate ma confunzi cu vreun parvenit,sunt nascut si crescut in Mangalia.Imi permit sa zic marlanie pentru ca in 2 ani de cand a venit „raducu” am tot vazut schimbari d-astea de fatada in care s-au bagat o caruta de bani si rezultatul final a fost jalnic.Este frumos sa ai gazon in fata blocului numai ca de intretinerea lui cine o sa se ocupe?Din ce bani?Vino te rog pe Callatis sa vezi „gazon”, ce-i drept mostenire de la Tusac, care nu este ingrijit deloc si a ajuns sa aiba juma’ de metru inaltime.Mergi te rog in parcul din portul turistic sa vezi spatiu verde „reabilitat” : niste iarba tunsa si niste pietre aruncate aiurea, pentru care cel mai probabil s-a cheltuit o caruta de bani , ca na, s-au ocupat de „design” „ingineri” de la Bucuresti.Mergi in spatele primariei sa vezi spatiu „verde” reabilitat cu niste pietris alb si niste „braduleti” care se intind pe pamant sau ce specie or fi aia care arata oribil.Nu vreau sa traiesc in cocina ,dar nici sa isi bata cineva joc de oras pe banii mei.

  4. ptr.javrolina:bine ca ai venit de la bucale sa ne inveti cum e cu cocina.daca erai asa destept de ce nu ai reusit in viatza pe la tine prin oras?

Comments are closed.