18 aprilie 2024

Autoturism cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Vama Veche

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche un cetăţean român, la volanul unui autoturism marca BMW 320, care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de inspecţie tehnică fals.

În data de 16.05.2013, în jurul orei 10.40, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român S.D., în vârstă de 34 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca BMW 320, cu numere de R. Bulgaria. În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare. Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 din Codul Penal.