22 iunie 2024

Callatianul Vlad – Ștefan Mateciuc a obținut locul I, medalia de AUR și s-a calificat în competițiile internaționale de informatică

După premiul al II-lea la ACADNET, dar și alte premii la fazele naționale ale olimpiadelor de informatică, un alt elev de la Liceul Teoretic „Callatis” se clasează pe locul fruntaș la prima editie a Olimpiadei Naționale de Securitate Cibernetică.

Pasiunea pentru domeniile informaticii i-a adus anul acesta lui Vlad Ștefan Mateciuc din  clasa a XI-a A un premiu de excelență și selectarea în lotul extins pentru pregatirea în vederea participării la competițiile internaționale. Clasa din care face parte este una de elită, elevii având cinci calificări la etape naționale ale olimpiadelor din domeniul informaticii.

Inițial, Vlad trebuia să fie în Spania, alături de colegii de clasă și de prof. Mihaela Pilat, coordonatorul clasei, în proiectul Erasmus+ dedicat mobilităților de învățare pentru dezvoltarea abilităților practice de analiști programatori, dar soarta i-a schimbat planurile.

Din cauza varicelei, nu a mai putut pleca și a reluat pregătirea pentru faza națională a acestei prime Olimpiade de Securitate Cibernetică, la care se calificase de pe prima poziție a clasamentului județean, fiind urmat de un alt coleg de clasă, Oonuț – Andrei Granat, care a ales să fie parte a proiectului.

„Îi urăm succes lui Vlad la toate competițiile internaționale la care va participa și îi mulțumim că reprezintă liceul și orașul la cel mai înalt nivel!”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic Callatis din Mangalia.