20 aprilie 2024

Clubul Nautic de 1,5 milioane de euro, gazdă doar pentru… pescăruşii din Portul Turistic

La finele lunii august a anului trecut, Primăria Mangalia închidea proiectul „Club Nautic Callatis“, al cărui principal scop era acela de dezvoltare a infrastructurii transfrontaliere de sprijin în afaceri pentru prestatorii ce activează pe segmentul de agrement nautic. Se inaugura, astfel, Clubul Nautic „Callatis“, amplasat chiar în buza Portului Turistic, unde, în birourile „de găzduire a operatorilor în turismul nautic“ sau în sălile „adecvate pentru organizarea de evenimente“ ar fi urmat să fie primite, contra cost, firme cu activităţi specific marinăreşti, din România şi Bulgaria.

Tot în cadrul proiectului, cu o lună înaintea inaugurării clubului generator de bani pentru puşculiţa mangalioţilor, Primăria achiziţiona o bijuterie cu vele – un yacht Bavaria Cruiser 38, a cărui valoare sărea de 100.000 de euro, potrivit Agerpress. La vremea respectivă, reprezentanţii Primăriei declarau că: „prin achiziţionarea yachtului ne dorim să valorificăm potenţialul turistic din zona transfrontalieră Mangalia-Balcic“.

Clubul Nautic în sine, o clădire impunătoare, ce a costat circa 1.459.071.00 euro (1.252.289.00 euro „acoperiţi“ de fonduri europene şi 142.600.00 euro din fonduri locale), urma să aducă, la rându-i, tot teoretic, un venit beneficiarilor – cetăţenii Mangaliei – de 64.182 euro. Din păcate, socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg. Aşa se face că, la jumătate de an de la tăierea panglicii, în impozanta clădire de la malul mării bate… vântul.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei: „în prezent, nu este ocupat niciun spaţiu din incinta Clubului Nautic. Tarifele pentru deţinerea unui astfel de spaţiu vor fi stabilite în urma evaluării fiecărei locaţii, ulterior fiind supuse spre adoptare Consiliului Local“. Când va fi efectuată această „evaluare“, nu se ştie deocamdată, deşi, în două luni, vom inaugura sezonul estival 2014. Mai trebuie, însă, precizat, faptul că, din ciclul „Clubul Nautic Callatis“, consilierii locali au aprobat, recent, un supliment de 100.000 de lei, pentru „reamenajarea aleii de acces“ către celebra incintă.

3 thoughts on “Clubul Nautic de 1,5 milioane de euro, gazdă doar pentru… pescăruşii din Portul Turistic

  1. Eu mergeam la taverna Piratilor dar i-a luat locul mastodontul asta, puteau sa-l construiasca mai in spate si nu ocupa nici aleea. Astia sunt profesionistii din Constanta

  2. …cu banii bagati in monstruozitatea si inutilitatea de club nautic si imbecilitatea de yacht,plus banii alocati anul acesta pentru alee,se faceau o gramada de lucruri bune in si pentru orasul asta!

  3. ASA SE VA INTAMPLA CU TOT ORASUL ATATA TIMP CAT RADU SI CORNACI DE LA ADPP SUNT PE FUNCTII PE CARE NU LE INTELECE SI NICI MACAR CU CE SE MANANCA NU STIE

Comments are closed.