4 mai 2024

Comunicat de presă

IMG-20160823-WA0002In data de 22.08.2016, in jurul orei 18.03, in instalatia de distilare vid (DV), din cadrul SC ROMPETROL RAFINARE SA,  in timpul efectuarii unei interventii de etansare a unei sarniere, interventie executata de 4 lucratori ai SC ROMINSERV SRL,  s-a declansat  un incendiu soldat cu decesul unui salariat  si vatamarea corporala a celorlalti 3 muncitori, dupa cum urmeaza:

1.BUZOIANU IONEL – 48 ani  – decedat la Spitalul de Arsi din Bucuresti

– sef atelier, casatorit, fara copii in intretinere;

2.PETRESCU MARIAN- 48 ani internat, cu arsuri pe cca 30% din corp si arsuri cai respiratorii

– Lacatus mecanic, casatorit, fara copii in intretinere;

3.VOINEA  IONUT FLORIN– Vârsta: 34 ANI internat, cu arsuri pe cca 20 – 30% din corp

– Lacatus mecanic, casatorit, 2 copii in intretinere ;

4.DUSA  IANCU – Vârsta: 57 ANI internat, cu arsuri pe cca 20 – 30% din corp

– Lacatus mecanic, casatorit, fara copii in intretinere;

Incendiul a fost limitat si  stins in jurul orei 19.IMG-20160823-WA0001

Dupa stingerea incendiului s-a constatat ca alte 2 persoane care au participat la stingerea incendiului , lucratori ai  SC GLOBAL SECURITY SISTEMS SRL , au  suferit: unul un atac de panica iar celalalt o posibila intoxicatie cu fum. Ambele persoane au fost internate pentru investigatii la Spitalul Clinic de Urgenta Constanta, fiind in afara oricarui pericol.

Lucratorii  SC GLOBAL SECURITY SISTEMS SRL:

1. Deaconeasa Stefan– 34 ani,  Servant pompier ,  posibil intoxicat cu fum ;
  1. Marin Eugen–  44 ani , Servant pompier , atac de panica.

In dimineata zilei de 23.08.2016, personal,  Inspectorul General de Stat al Inspectiei Muncii Bucuresti  – Dantes Nicolae BRATU, insotit de conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca Constanta si o echipa de inspectori de munca s-au deplasat la fata locului in vederea demararii de urgenta a procedurii de investigare a evenimentului.

Comisia formata din procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta,  reprezentanti ai Inspectiei Muncii si inspectori de munca din cadrul Inpectoratului Teritorial de Munca Constanta va stabili cauzele si imprejurarile care au dus la producerea acestui eveniment .