18 iulie 2024 21:16

Exclusivitate Ediţia de Sud. Primarul Cristian Radu: „Tatiana Odobescu, persoana cea mai competentă să conducă Centrul Cultural Callatis”

Aşa cum anunţasem, în cursul zilei de marţi, 16 aprilie ac, primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu a numit-o în funcţia de manager al nou-înfiinţatului Centru Cultural „Callatis” pe Tatiana Odobescu. În perioada 2002 – 2009, cercetătorul ştiinţific, doctor în Arte Vizuale şi criticul de artă Tatiana Odobescu a deţinut funcţia de director al Muzeului de Arheologie „Callatis”.

Potrivit declaraţiei primarului municipiului Mangalia, Cristian Radu, pentru Ediţia de Sud, Centrul Cultural „Callatis” va avea în administrare, mai multe instituţii de cultură din oraş. „Centrul va îngloba, într-o primă etapă, activităţile Muzeului de Arheologie, Bibliotecii Municipale şi Bibliotecii Franceze. Ulterior, vom face demersuri pentru a prelua şi alte instituţii publice. Astfel, în perioada imediat următoare, în baza unei Hotărâri a Consiliului Local va fi predată noului centru, Grădina de Vară Neptun. De asemenea, urmează să primim avizele Camerei Deputaţilor şi Senatului României pentru preluarea Grădinilor de Vară Jupiter şi Venus, care, în prezent, se află în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. Nu în ultimul rând, se vor face demersuri pentru preluarea Cinematografului Pescăruş, dar şi a Grădinii de Vară Mangalia, aflate, acum, sub umbrela Ministerului Culturii”.

Mai trebuie spus faptul că în timp ce fostul director al Casei de Cultură Mangalia, Viorel Chiurtu va avea, de acum înainte, funcţia de referent, ex-managerul Muzelui de Arheologie „Callatis”, Sorin Colesniuc va prelua postul de Şef Seviciu al instituţiei pe care a condus-o timp de aproape 4 ani.

6 thoughts on “Exclusivitate Ediţia de Sud. Primarul Cristian Radu: „Tatiana Odobescu, persoana cea mai competentă să conducă Centrul Cultural Callatis”

  1. Felicitari domnule Primar ! Felicitari Tatiana Odobescu ! Succes si putere de munca in intentia dvs de a revigora cultura locala !

  2. felicitari!un om potrivit la locul potrivit.prea mult rau au facut atatia neaveniti ai lui tusac.pacat si de domnul chiurtu,probabil a deranjat pe multi incat s-au gandit sa ii inchida gura.

  3. Singurul ei merit este ca se…culca cu un barbat de vreo 60 ani si se pare ca si copii(ultimii doi)sunt cu acelasi barbat care are meritul ca este cumatrul primarului.

  4. Ai dreptate . Asta e reteta. Te culci cu un barbat de 60 de ani si ai succese.
    – Iti angajezi sotul la muzeu , poate ajunge chiar si director
    – Primesti casa , poate chiar la ultimul etaj
    Vezi, cine cunoaste stie.

Comments are closed.