21 aprilie 2024

Hacker-ii au spart pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului

Hacker

Hacker

Pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului a fost supusă unui atac cibernetic din partea unui cont din afara țării, cel mai probabil din Vietnam.

Arhiepiscopia Tomisului a remis, azi, un comunicat de presă în care se face un apel public la toți credincioșii care urmăresc cela două pagini să dea dovadă de prudență în legătură cu mesajele postate.

„Pentru că ieri paginile de Facebook “Arhiepiscopia Tomisului” și “Radio Dobrogea” au fost supuse unui atac din partea unui cont “de afacere” intitulat “US Media”, cu locația aparentă în Vietnam, care a preluat în mod fraudulos anumite atribuții de administrare ale paginilor sus-amintite, Arhiepiscopia Tomisului a sesizat Facebook și va formula în cel mai scurt timp o plângere și poliției cu privire la această situație.

Până la rezolvarea acestei probleme, Arhiepiscopia Tomisului face apel către toți credincioșii care urmăresc materialele de pe cele două pagini să fie precauți în legătură cu orice apel, mesaj, solicitare, abordare făcută în numele instituției noastre care ar putea să îi prejudicieze în vreun fel.

Respingem și vom reclama autorităților orice material care ar putea conține elemente neconforme cu specificul exclusiv religios și gratuit al paginilor noastre.

Toți administratorii noștri de pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului au fost eliminați din sistemul paginii de către falsul admin “US Media”, ca urmare a avertismentului difuzat acum o oră.

Pagina nu mai este administrată de Arhiepiscopia Tomisului la momentul actual”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.