18 aprilie 2024

Iată care sunt dosarele din instanţă care depăşesc pregătirea juriştilor primăriei

În ciuda numărului destul de mare de specialişti în ale dreptului aflaţi pe statul de plată al municipalităţii, potrivit unei decizii a consilierilor locali, primăria poate angaja, pe contract, avocaţi care să preia cazurile considerate drept „extrem de dificile“ şi care depăşesc cunoştinţele juriştilor instituţiei publice. Aceasta nu este o noutate la Primăria Mangalia: în mandatul lui Mihai Claudiu Tusac, fostul edil al „sudului litoralului“, onorariile avocaţilor angajaţi de primărie au fost de ordinul miliardelor de lei vechi, pierderile de la bugetul local fiind semnalate de nenumărate ori de Curtea de Conturi. Unii dintre avocaţii de atunci fac „subiectul“ unor dosare aflate în cercetare de organele abilitate ale statului.

Vă prezentăm, mai jos, care sunt procesele considerate extrem de dificile de primărie şi care necesită consultanţa unor avocaţi „externi“, specificând faptul că acestea nu sunt nici primele şi nici ultimele dosare în care vor fi arvuniţi jurişti din afara instituţiei:

3 thoughts on “Iată care sunt dosarele din instanţă care depăşesc pregătirea juriştilor primăriei

  1. asa si care este problema , daca se angajeaza avocati de ce se angajeaza si daca nu de ce nu. A inebunit toata lumea in Mangalia. Treziti-va fratilor din atata barfa si rautate ca nu va si nu ne ajuta la nimic.

  2. ce e pui ai musca pe caciula?nu te ajuta ca se dau in gat matrapazlacurile din primarie?sa dea afara marii juristi din primarie si sa functioneze juridicu numai pe baza de contracte.

  3. Ce mi-e Tusac cu Dumitrascu si Borbel, ce mi-e CR cu fostii gardisti pe care ii angajeaza pt procese pe bani multi. Dupa 4 ani cred ca se va calcula o suma uriasa sifonata de actualii conparativ cu pagubele lui Tusac.

Comments are closed.