22 iunie 2024

La nouă ani de la preluarea sa de la RADEF, Cinematograful Pescăruș intră în reabilitare. Ce transmite Primăria Mangalia

COMUNICAT DE PRESĂ

Primăria Municipiului Mangalia a demarat lucrările la proiectul de reabilitare și modernizare a fostului Cinematograf „Pescăruș”, preluat de la RADEF „România Film”, într-o stare avansată de degradare.

După realizarea expertizelor tehnice și a proiectelor de modernizare, Primăria a depus cereri de finanțare atât pe programe guvernamentale, prin CNI, cât și pe axe de finanțare cu fonduri europene. În prezent, proiectul revitalizării fostului cinematograf se află în evaluare la CNI, urmând să se aloce sursele de finanțare, prin Hotărâre de Guvern.

În cadrul acestui program, se finanțează amenajările interioare, dotările sălii de cinema, precum și instalațiile aferente pentru reluarea funcționării ciematografului, în cadrul Direcției de Cultură și Sport a Primăriei Mangalia.

Potrivit reprezentanților primăriei, au început consolidarea și reabilitarea clădirii, iar toate dotările și amenajările interioare ar urma să fie realizate prin finanțare guvernamentală.

Lucrările de reabilitare și consolidare a clădirii vor fi gata până la sfârșitul verii, iar în acest timp, autoritățile locale vor finaliza demersurile privind obținerea finanțării pentru dotări și instalații de proiecție film.

Prezentare Pescarus

Pe aceeași temă:

„Cioplit”, anul trecut, cu buldozerul, Cinematograful ”Pescăruș” va fi reabilitat cu finanțare de la CNI

Saga Cinematografului “Pescăruș” continuă: a fost aprobată reabilitarea sa cu 2 milioane de euro!

Cinematograful Pescăruş şi Grădina Farul, de doi ani în… „conservare”!