14 iunie 2024

Licitaţie publică deschisă pentru serviciul de salubrizare de la Mangalia

Consilierii locali au aprobat, recent, Proiectul de hotărâre privind delegarea gestiunii prin licitaţie publică deschisă a serviciului public de salubrizare. În cadrul acestuia, aleşii au aprobat delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare a Municipiului Mangalia prin licitaţie publică deschisă şi încheierea unui contract de concesiune conform art. 30 din Legea 51/2006, studiul de oportunitate pentru fundamentarea şi stabilirea soluţiilor optime de delegare a gestiunii serviciului, documentaţia de atribuire a contractului de delegare a gestiunii, respectiv regulamentul şi caietul de sarcini.

La finele acestei luni, pe 31 martie, expiră contractul de delegare de gestiune a serviciului public de salubrizare, încheiat de primărie, în 2005, cu Uranus SA şi novat în 2008 către Polaris SA. Prin urmare, în urma votului aleşilor locali, în scurt timp, la Mangalia, va avea loc licitaţia publică deschisă pentru preluarea servicului de salubrizare, după ce, în prealabil, anunţul va apărea pe SEAP.

Firma ce se va ocupa, după câştigarea licitaţiei, de serviciul de salubrizare la nivel local va avea următoarele obligaţii: să colecteze şi să transporte deşeurile de pe raza mnicipiului, să măture, să spele şi să stropească locurile publice, să cureţe zăpada, să asigure dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea oraşului. Totodată, angajaţii firmei vor colecta cadavrele animalelor de pe domeniul public.

Ridicarea gunoiului la blocuri – de două ori pe săptămână

 Prin caietul de sarcini i se va impune operatorului de salubrizare să ridice deşeurile municipale între orele 8.00 şi 16.00, respectiv între 22.00 şi 06.00. Primarul municipiului Mangalia poate stabili ritmul colectarii la intervale de timp, pe baza unor studii de specialitate prezentate de concesionar. Prestaţia trebuie să se efectueze de preferinţă pe timp de zi, iar în funcţie de necesităţi (în timpul sezonului estival), după amiaza şi pe timp de noapte.

Deşi mangalioţii umplu, zilnic, ghenele până la refuz, prin acelaşi caiet de sarcini se cere firmei de salubrizare ridicarea gunoiului, la asociaţiile de proprietari (blocuri) cu o frecvenţă de două ori pe săptămână, la casele individuale – o dată pe săptămână pentru fiecare tip de deşeu colectat selectiv, în timp ce pentru unităţile mari, cantine, restaurante, hoteluri, pieţe, spital, grădiniţe etc, zilnic.

Vreţi să asiguraţi serviciul de salubrizare la Mangalia? Nimic mai simplu. Ca să intraţi în cărţi pentru licitaţia deschisă trebuie să aveţi, printre altele, în minima dotare, patru autogunoiere compactoare cu o capacitate între 10 şi 16 mc, două autogunoiere compactoare cu capacitate cuprinsă între 6 şi 7 mc, o autospecială pentru spălat europubele/containere.

Deşeurile municipale, după colectare vor fi depozitate la  un depozit ecologic autorizat. La întocmirea notei justificative pentru calculul tarifelor se va include şi tariful pentru depozitarea deşeurilor municipale.

3 thoughts on “Licitaţie publică deschisă pentru serviciul de salubrizare de la Mangalia

  1. Primarelul asta bate campii … sunt locuri in oras unde gunoiul trebuie ridicat de 2 ori/ zi … e o gluma de 2 ori / saptamana

  2. E de bine ! la vara o sa gonim turistii si de la Balcik cu mirosul nostru 🙂

  3. Cum sa fie de 2 ori/saptamana ?? Ne mananca serpii domn primar ! Ce se intampla vara cand pute de-ti muta nasul cand se ridica zilnic,,pana seara este plin ochi containerul.Vine timpul fructelor/pepeni,,,muste cat cuprinde. Doamne fereste,sper sa fie si o minte luminata sa nu ne omorati ,,

Comments are closed.