22 iunie 2024

Luptătoarea olimpică Andreea Beatrice Ana din Mangalia s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Andreea Beatrice Ana

Andreea Beatrice Ana

Federația Română de Lupte a anunțat, pe pagina sa de socializare, că sportiva Andreea Beatrice Ana din Mangalia s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Tânăra este prima sportivă care se alătură Lotului Feminin, la categorie 53 de kilograme.

Sportiva noastră a obținut la Baku calificarea în finala Turneului Preolimpic European și implicit biletele pentru Paris, după ce a învins-o pe Wendle Anika (Germania) printr-o dăruire exemplară, scor 5-4.

Pentru Andreea Beatrice Ana va fi a doua participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ediția Tokyo 2021.

“O nouă performanță ce îi încununează talentul, munca și sacrificiile, iar nouă ne aduce o satisfacție deplină.

Felicitări, Andreea – noul membru TeamRomania! Felicitări antrenorilor Andriy Stadnik, Marin Filip, Carp Fanel precum și tuturor celor care au contribuit la pregătirea și parcursul ei. Hai, România!“, i-au transmis reprezentanții Federației de Lupte.

Andreea Beatrice Ana are 23 de ani și este o sportivă excelentă legitimată la CSA Steaua. În cariera sa de până acum, luptătoarea din Mangalia a obținut două bronzuri la Campionatele Europene U23 din 2019 și 2021.

De când a trecut la senioare, Andreea Ana a mai câștigat două medalii de aur. Ambele la Campionatele Europene din 2022 și 2023. De asemenea, sportiva a reprezentat România și la Jocurile Olimpice din 2020. Toate performanțele au fost făcute la categoria de 55 kg până la vârsta de 23 de ani.