12 aprilie 2024

Mangaliotii, chemati la referendum pe 9 decembrie, in problema gazelor de sist

 

Consilierii locali au aprobat – cu excepţia a 2-3 puncte de pe ordinea de zi ce au fost retrase – toate proiectele propuse în şedinţa ordinară care tocmai s-a încheiat la primărie, ba, chiar şi alte 15 „suplimentare“. Printre altele, consilierii locali au votat un proiect privind majorarea de la 50 la 70 de lei a valorii tichetului social pentru apă şi medicamente, acordarea de locuinţe sociale unor familii cu venituri reduse, precum şi eliminarea taxei de căsătorie pentru cetăţenii municipiului Mangalia. Totodată, s-a decis prelungirea hotârârilor anterioare, prin care se stabilea acordarea de drepturi băneşti cadrelor didactice care fac naveta.

În cadrul şedinţei, s-a mai votat Regulamentul de Funcţionare a Consiliului Local Mangalia, trecerea lacurilor Neptun în administrarea ADPP şi a Căminului de Bătrâni în administrarea Serviciului Social. Consililierii au aprobat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice din aparatul de specialitate al primarului şi al serviciilor publice de interes local subordonate CL pentru anul 2013.

Printre punctele suplimentare de pe ordinea de zi, care a trecut, cu majoritate de cvorumul celor 13 consilieri prezenţi la şedinţă, s-a numărat şi cel al demarării unui referendum privind gazele de şist ce ar urma să fie exploatate în zona de sud a litoralului. Consilierii au fost de acord ca acest referendum să aibă loc pe 9 decembrie, odată cu alegerile parlamentare, pentru a diminua, spun aceştia, costurile ce le-ar presupune un astfel de scrutin.

4 thoughts on “Mangaliotii, chemati la referendum pe 9 decembrie, in problema gazelor de sist

 1. Parca vad ca se aranjeaza in asa fel, incit sa se aprobe exploatarea, pt ca, la noi, orice e posibil! Sper, totusi, ca acest lucru sa nu se intimple, iar intentia de exploatare sa dispara o data pt totdeauna!

 2. din cate se aude, se asteapta avizul de mediu.restul s-a hotarat prin 2010.asa ca la referendum(daca se aproba)trebuie sa votam impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist.asta daca vrem sa mai avem sanatate,liniste si…LITOTAL.

  1. „Da di ce” trebuie să spunem nu ❓
   Vreau argumente şi nu poveşti ❗
   Petrolul care-l extragem amu nu este tot prin fisurare hidraulică ❓
   Vrem independenţă energetică dar să vină de la cel de sus … precum pachetele de la primărie. Am impresia că de fapt nu ştim ce vrem !

Comments are closed.