20 iulie 2024 10:50

„Nimic nu va mai fi la fel: Valentin merge de trei ori pe zi la cimitir, la Sebastian”: Mărturia cutremurătoare a unui martor din dosarul 2 Mai

Gabriel Radu, prietenul din copilărie al lui Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, tânărul ucis de Vlad Pascu, a depus mărturie în Dosarul 2 Mai, la Judecătoria Mangalia. Mărturia bărbatului este cutremurătoare: el a povestit cum s-a schimbat viața prietenului său și cum, dintr-o familie fericită,  membrii acesteia au ajuns doar niște umbre pline de durere.

„Nimic din ce a fost înainte nu mai este la fel”, a spus Gabriel Radu. „Eu am copilărit cu Valentin, suntem prieteni de o viață. Când a aflat că băiatul lui e mort, am ajuns la Medicină Legală la Constanța, apoi la Morgă, la Mangalia.

Sebastian era cel care planifica concediile familiei. Mergeau în vacanțe împreună, erau o familie mare și fericită. Ei stau cu totții într-i casă mare: Valentin, Mihaela și cei doi copii, Sebastian și Selena, dar și două surori ale lui Vali și părinții lui.

După accident, pentru Valentin viața înseamnă trezitul la ora 5, plecatul la cimitir la Sebi. După muncă, la 14.00, se duce direct la Sebastian, iar seara, la 21.00, este tot la el, la cimitir.

Selena nu mai doarme singura, ci cu mama ei. A urmat un tratament psihiatric la fel si mama ei, Mihaela. După tragedie, Selena nu a mai mers singură la școală. O duce Valentin și o ia tot el.

Cu cât vor trece anii va fi si mai rău. Selena va sta cu tabloul lui Sebi în brațe când va împlini 18 ani. Cum să mai organizeze un majorat, cum au făcut cu Sebi, când fratele ei e mort?”, a spus judecătoarei Gabriel Radu.