24 aprilie 2024

Peste 300 de locuri vacante oferite de angajatori pentru Bursa organizată la Mangalia. Autorităţile au spus „Pas”!

Vineri, în intervalul orar 9.00 – 13.00, în foaierul Centrului Cultural Mangalia s-a desfăşurat o nouă ediţie a Bursei Locurilor de Muncă. Acţiunea, devenită tradiţie la nivelul întregului judeţ, a fost organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – Constanţa. Coordonatorul Biroului Local de Şomaj Mangalia, Liliana Matei ne-a declarat că în urma invitaţiei lansate de către organizatori, au participat peste 20 de agenţi economici din mai multe domenii de activitate. În total, au fost expuse cetăţenilor fără joburi 335 locuri de muncă vacante, dintre care 325 pentru cei cu studii medii, iar 10 pentru absolvenţii de studii superioare. Printre meseriile şi profesiile disponibile s-au aflat: tâmplar, zugrav, vopsitor, lăcătuş, tehnician construcţii nave, grădinar, muncitor de întreţinere, agent de vânzări, recepţioner, cameristă, bucătar, ospătar, şef de restaurant, administrator hotel, inginer construcţii nave, comandant de nave etc.

Din ofertă a făcut parte un număr de 46 de locuri vacante oferite de reprezentanţii unui lanţ de supermarket-uri deschise în întreaga ţară. Este vorba despre Profi, care va deschide în cursul lunii iunie o unitate şi la Mangalia.

Potrivit reprezentanţilor societăţii, pe data de 28 aprilie între orele 13.00 – 18.00, la hotelul Solymar (fostul Zenit), situat pe faleza Mangalia, vor avea loc interviurile de selecţie pentru următoarele posturi:

–         Şef magazin;

–         Casier/lucrător comercial;

–         Vânzător mezeluri;

–         Vânzător legume-fructe;

–         Recepţioner marfă.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0372/568.872.  

La încheierea bursei, a fost înregistrată o participare de 300 de persoane. Dintre acestea, câteva zeci au participat la interviuri, restul depunându-şi CV-urile în vederea încadrării sau participării la etapa ulterioară de preselecţie, programată de fiecare angajator în parte.

Ar mai fi de spus faptul că niciun reprezentant al administraţiei publice locale nu şi-a găsit timp să onoreze cu prezenţa bursa, deşi ar fi reprezentat un prilej bun pentru a dialoga cu persoanele care nu au o slujbă şi care aşteptau venirea investitorilor la Mangalia.