24 aprilie 2024

Peste 95% din elevii de la „Callatis“ au luat bacul

Asemenea anilor trecuţi, Liceul Teoretic „Callatis“ şi-a menţinut statutul de cea mai bună instituţie de învăţământ din Mangalia, fapt dovedit de rezultatele aproape de superlativ înregistrate la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat.

La centrul de examen „Callatis“ au susţinut probele de bacalaureat atât liceul gazdă, cât şi Colegiul Economic. În urma probelor derulate, la Liceul „Callatis“ au picat bacul numai trei elevi, un al patrulea obţinând media generală 5,90, cu zece sutimi mai puţin decât nota de promovare. Elevul în cauză a depus contestaţie, având speranţa ca profesorii să îi rotunjească media, astfel încât să reuşească să susţină examenul la facultatea dorită. Gradul de promovabilitate la „Callatis“ este de peste 95%, cea mai mare medie obţinută fiind de peste 9,50.

Colegiul Economic, grad de promovare de 58,73%

 

Potrivit declaraţiei directoarei Colegiului Economic, prof. Simona Ciobănel, au fost înscrişi la examenul de bacalaureat 197 elevi, din care 148 au urmat cursurile la zi, iar 49 la seral. Din totalul de 197 de elevi înscrişi, s-au prezentat la examen 189. „Au fost declaraţi respinşi 78 de elevi, 111 promovând examenul de bacalaureat din această sesiune. Putem vorbi de un grad de promovabilitate de 58,73%, existând şansa de creştere a procentului după solutionarea contestaţiilor. Comparativ cu anul trecut rezultatele sunt puţin mai slabe, unul dintre motive fiind cel al susţinerii examenelor pe fond de stres, sub supravegherea camerelor video. Elevii vor avea posibilitatea să se înscrie şi la sesiunea din luna august, când vor susţine examene doar la probele pe care nu le-au promovat. Doresc să mai precizez faptul că avem şi elevi care nu au promovat examenul de capacitate, astfel că gradul lor de pregătire este mai scăzut, iar cei de la seral, pe lângă prezenţa la cursuri au şi un job, astfel că au avut un timp mai limitat de studiu“, ne-a declarat prof. Simona Ciobănel.

În ceea ce priveşte Grup Şcolar „Ion Bănescu“, neoficial, absolvenţii claselor a XII-a au trecut bacalaureatul în proporţie de 40%. „Rezultatele sunt neoficiale, deoarece nu mi-au parvenit rezultatele finale, liceul nostru fiind centru de examen, care i-a găzduit în susţinerea probelor şi pe elevii de la Negru Vodă. În ansamblu, centrul de examen ce a reunit ambele unităţi de învăţământ a înregistrat un procent de 33% grad de promovare, elevii cu medii sub 6 având posibilitatea să depună contestaţii“, afirmă directoarea GSI „Ion Bănescu“, prof. Rodica Pricopie.

4 thoughts on “Peste 95% din elevii de la „Callatis“ au luat bacul

  1. au fost camere de filmare in toate salile din callatis. doar ca elevii de aici au avut chef de carte.

  2. La Callatis or fi fite, dar se si invata. Bravo! La Economic, se pare, promisiunile domnului Vargatu de a-i ajuta pe copii sa promoveze, nu s-au indeplinit. Poate din cauza ocuparii scaunului de director…

  3. la callatis ,ca in fiecare an ,cine are muschi copiaza pe rupte.chiar si cu camere.ca supraveghetorii impart ciornele.nu-i asa?si care a cotizat suficient,trage ciorna castigatoare

Comments are closed.