24 iunie 2024

Polițiștii din Mangalia au prins un grup de tâlhari care a deposedat de telefoane, mai mulți elevi din oraș

În  urma  unor activități  complexe și  susținute, s-a  reușit  identificarea,  probarea mai  multor  fapte  grave de  violență, ce  aduceau  atingere  climatului  social,  pe  raza  Municipiului  Mangalia. Comandantul adjunct al Poliției Mangalia, comisar-șef Valentin Mustățea a declarat pentru ”Ediția de Sud” că lucrătorii Biroului Investigații Criminale au identificat și condus la sediu pe înv. minor  I .F.  născut la 21.02.1997 în Constanţa, domiciliat în Mangalia, str. George Enescu, nr. 5 şi pe înv. minor A G. născut la 29.11.1997, în Mangalia, domiciliat în Mangalia, str. Mărăşeşti, nr. 10, str. M. I. Dobrogeanu, Baraca S, cam. 4, ambii locuind fără forme legale, cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie faptă prevăzută de art. 211 alin.1, alin. 2, lit. “b” şi “c”, alin. (2¹), lit. “a” şi “b” din C. pen., cu aplic. art. 99 şi urm. din C. Pen..

Cei doi sunt autorii mai multor tâlhării și furturi în formă continuată. Iată doar câteva dintre faptele săvârșite prin violență:

La data de 08.11.2012, Poliţia Municipiului Mangalia, a fost sesizată prin plângere de către numitul D.T. din localitate, cu privire la faptul că în data de 08.11.2012, în jurul orelor 15.30, în timp ce se deplasa de la şcoală către domiciliu, a fost urmărit de către două persoane necunoscute, până în scara blocului, unde locuieşte, fiind deposedat prin violenţă de un telefon mobil marca SAMSUNG GALAXY I5500.

În urma investigaţiilor efectuate autorii faptei au fost identificaţi în persoana numiţilor Iaşar Emrah zis “Bigilic“, şi A. G., cei doi recunoscând fapta. Aceștia au arătat oamenilor legii modul de comitere a faptei. Totodată, autorii au indicat şi persoana căruia i-au vândut telefonul respectiv numitului Stancu Florin Marian. Cumpărătorul de ocazie a spus că a plătit pentru telefon 150 de lei, fiind nevoit să-l predea, însă în timpul cercetărilor. Valoarea aproximativă a prejudiciul fiind de aproximativ 400 lei, sumă cu care partea vătămată se constituie parte civilă în procesul penal, prejudiciu recuperat şi predat părţii vătămate.

La data de 17.11.2012, Poliţia Mangalia a mai fost sesizată prin plângere de către Dan Balcan  Balcan Dan Constantin, din localitate, cu privire la faptul că în data de 17.11.2012, în jurul orelor 11.00, în timp ce se afla pe str. Şos. Constanţei, a fost deposedat prin violenţă de un telefon mobil marca SAMSUNG GALAXY MINI.

În urma investigaţiilor efectuate, autorii faptei au fost identificaţi în persoana numiţilor Iaşar Emrah zis “Bigilic“, I. F. şi A.G, cei trei recunoscând infracțiunea. Autorii au declarat că au vândut bunul lui Paul Iancu care plătise pentru telefon suma de 100 lei. Mai mult, bărbatul a spus că a revândut bunul unei persoane necunoscute, în incinta Barului Sailor din localitate. Valoarea aproximativă a prejudiciului este de 250 lei, sumă cu care partea vătămată se constituie partea civilă în procesul penal, prejudiciu recuperat şi predat părţii vătămate.

La data de 20.11.2012 Poliţia Municipiului Mangalia a fost sesizată printr-o altă plângere de către Dumitru Bălan din localitate, cu privire la faptul că în data de 20.11.2012, în jurul orei 12.30, a fost deposedat prin violenţă de un telefon mobil marca NOKIA X6, de către patru persoane necunoscute, în timp ce se deplasa pe strada Portului.

În urma investigaţiilor efectuate, autorii faptei au fost identificaţi în persoana numiţilor Iaşar Emrah zis “Bigilic“, I.F., Suliman Seciuc zis „Arapu”  şi A.G. Aceștia dăduseră contra cost telefonului lui Valentin Culea. Acesta din urmă a menționat Iaşar Emrah zis “Bigilic” a cumpărat două telefoane mobile unul maraca NOKIA X6 şi unul marca NOKIA C3, cu suma de 140 lei, telefoanele mobile predându-le, ulterior. organelor de poliţie.

Minorul I.F. a recunoscut fapta comisă, precizând că în data de 18.01.2014, în jurul orei 20:00, în timp ce se afla pe str. Maramureşului împreună cu A. G., a urmărit şi acostat un grup de trei copii, pe doi dintre aceştia i-a gonit, după care cu o brichetă, pusă în spatele părţii vătămate ca şi ameninţare a unei arme albe, i-a cerut să îi dea telefonul. A.G. a insistat şi chiar a lovit cu palma peste faţă partea vătămată, moment în care aceasta atât ca urmare a exercitării violenţei, cât şi de teama unei eventuale ameninţări cu armă albă, i-a dat telefonul mobil lui A.G.

Iaşar Emrah, zis “Bigilic“ este, în prezent, arestat. În cazul minorilor, se va face propunere de arestare preventivă și vor fi prezentați Judecătoriei Mangalia.

2 thoughts on “Polițiștii din Mangalia au prins un grup de tâlhari care a deposedat de telefoane, mai mulți elevi din oraș

  1. Ceva coruptii , spagi , contracte dubioase la nivel de zeci de mii de euro…. ??
    Nu….. politistii nostrii sunt prea ocupati cu telefoanele mobile….

  2. E drept ca politia nu prea se ocupa de toate cazurile,dar aici nu e corect sa se aplice tot felul de metode prin violenta si amenintari asupra copiilor pentru telefoane. Trebuiesc pedepsiti,dar in ziua de azi ti-e si frica sa mai mergi pe strada..

Comments are closed.