25 iulie 2024 12:38

Primăria angajează avocaţi pentru procesele dificile: grăniţuirea cu comunele limitrofe şi procesul „M&M Company“, printre acestea

Consilierii locali au aprobat, în unanimitate, în cadrul unei  şedinţe de îndată ce a avut loc la primărie în cursul zilei de ieri, un proiect privind angajarea de avocaţi şi experţi pentru dosarele aflate pe rolul instanţelor  judecătoreşti în care autorităţile publice locale figurează ca parte şi care au grad ridicat de dificultate. Potrivit secretarului primăriei, Petrina Boiţă, dosarele „cu greutate“ care depăşesc priceperea angajaţilor jurişti (care, potrivit organigramei primăriei, ar fi în număr de şapte) sunt, printre altele, cele ce privesc grăniţuirea Mangaliei cu localităţile 23 August, Pecineaga şi Limanu, dar şi procesul îndelungat cu „M&M Company“, în urma căruia administraţia are de achitat circa un milion de euro.

Procesele înaintate de prefect, în urmă cu câteva luni, în ceea ce priveşte stabilirea graniţelor cu cele trei comune ce înconjoară Mangalia sunt unele extrem de dificile, cel puţin aşa spune secretarul Boiţă. Potrivit declaraţiilor acesteia, comisia de fond funciar de la Pecineaga ar fi împroprietărit cetăţeni ai comunei cu terenuri în suprafaţă totală de 400 de hectare ce ar aparţine Mangaliei, în timp ce localitatea 23 August cere aproape întreaga plajă Olimp (zona restaurantelor-pescării).

Lovitura de graţie ce ar urma să fie dată Mangaliei, în cazul în care procesul ar fi pierdut de autorităţile locale este solicitarea comunei Limanu privind cele 50 de hectare de teren pe care se află, în mare parte, Şantierul Naval Daewoo. Primăria Limanu susţine, în continuare, că deţine toate actele necesare pentru a dovedi că terenul a fost, până acum câţiva ani, proprietate a comunei.

În cazul în care Limanu ar câştiga, Mangalia ar pierde, anual, din taxe, câteva milioane de euro.

1 thought on “Primăria angajează avocaţi pentru procesele dificile: grăniţuirea cu comunele limitrofe şi procesul „M&M Company“, printre acestea

Comments are closed.