19 aprilie 2024

Primăria pune la bătaie 80.000 de lei pentru a II-a ediţie a „Caravanei copiilor“

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Primăria și Consiliul Local Mangalia în parteneriat cu instituţiile de învăţământ din localitate organizează cea de-a doua ediţie a evenimentului Carnavalul copiilor. Dacă anul trecut evenimentul a fost destul de slab pregătit, anul acesta primăria şi-a luat toate măsurile de precauţie, aruncând în joc numai puţin de 80.000 de lei, bani cu care se vor achita diverse premii şi dulciuri.

Ca şi în anul precedent, preșcolarii și școlarii participanți la carnaval se vor organiza în două coloane, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice și a părinților implicați în acțiune. Coloanele vor pleca simultan din două puncte, respectiv Sensul giratoriu şi Piaţa Sud, începând cu ora 09.30. Fiecare unitate şcolară implicată va avea o culoare reprezentativă, având ca antemergător o mascotă uriaşă îmbrăcată în haine de aceeaşi culoare. Cei 3.000 de copii prezenţi la paradă vor defila astfel pe străzile oraşului, până în Piaţa Republicii, unde își vor prezenta costumele şi va avea loc festivitatea de premiere.

Fiecare copil participant la carnaval va fi primi din partea Primăriei dulciuri.

În timpul paradei, traficul rutier va fi oprit pe traseul parcurs de copii.

După parada costumelor şi festivitatea de premiere, începând cu ora 13.00, toţi copiii vor fi conduşi de mai mulţi clovni în Portul Turistic, locul de desfăşurare a unui spectacol artistic. Pe scenă vor urca mai mulți invitaţi, precum: Simona Nae, Ravi, Trupele Maxim şi Lollypop Girls, Ansamblul vocal „Armonia” și Salsa mi vida. Pe parcursul derulării spectacolului, clovnii prezenţi în Portul Turistic vor oferi copiilor baloane colorate şi bomboane.