12 aprilie 2024

Șase luni de la TRAGEDIE: Drogatul Vlad Pascu va da ochii, săptămâna aceasta, cu părinții tinerilor pe care i-a omorât

Astăzi se împlinesc șase luni de la tragedia care a zguduit o țară întreagă. Un șofer drogat de 21 de ani, Vlad Pascu, intra, pe 19 august 2023, cu mașina de colecție a tatălui său, Mihai Pascu, într-un grup de tineri, care se deplasau în afara carosabilului, dinspre Vama Veche spre 2 Mai.

Pascu era dogat cu șase tipuri de stupefiante. În mașină, cu el, ar mai fi fost doi tineri, o fată și un băiat, despre care presa bucureșteană scrie că ar fi consumatori, dar și dealeri de droguri.

Vlad Pascu a intrat, în plin, în cei doi tineri care încheiau coloana celor șase: aceștia se deplasau doi câte doi, la o distanță de câțiva metri unii de ceilalți.

Procuror de la Mangalia: Morții au avut și ei partea lor de vină…

Ulterior, procurorul de caz de la Mangalia, contrar dovezilor aduse de avocații victimelor – există și o înregistrare video de la unitatea militară aflată chiar în locul accidentului care a pus la dispoziție filmarea – și-a însușit punctul de vedere al specialiștilor plătiți de familia vinovatului și cei ai Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, în calitate de parte responsabilă civilmente susține: ”prin nerespectarea prevederilor art 72 alin 1 din OUG 195/2002, respectiv deplasarea pe acostamentul din dreapta sensului de mers, nu pe cel din partea stângă sensului de mers, pietonii implicați în accident au generat, la rândul lor, o stare de pericol”.

De cealaltă parte, un al treilea specialist, susține că accidentul a fost cauzat de ieșirea de pe carosabil, pe acostament, a autoturismului marca Mercedes, cu numărul B – MBZ, prin încălcarea marcajului cu linie continuă, ”iar deplasarea victimelor pe acostamentul din dreapta nu are legătură cu producerea accidentului”. Asta în condițiile în care Vlad Pascu circula cu o viteză mare (102 km/h, pe un sector de drum unde limita era de 50 km/h), iar condițiile de vizibilitate pe timp de noapte (zori de zi) erau destul de mici.

Înainte de accident, Vlad Pascu a făcut drifturi și a mers cu 200 km/h. Înainte de accident consumase cocaină, benzoilecgonina (metabolit al cocainei), MDA, MDMA (metamfetamine) și benzodiazepină.

 

Sebastian Olariu avea 20 de ani, Roberta Dragomir, 21 de ani. Ambii erau studenți.

Vlad Pascu are 20 de ani și este dependent de droguri de la 13 ani. familia lui este una dintr cele mai bogate din România.

A fost pus sub acuzare de mai multe ori, procurorii au dispus NEÎNCEPEREA urmăririi penale.

Joi, 22 februarie, Pascu are prima înfățișase în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și părăsirea locului accidentului.

Accident 2 Mai

2 Mai accident
2 Mai accident

Pe aceeași temă:

(FOTO/VIDEO) Doi tineri au MURIT într-un accident rutier, produs la ieșire din 2 Mai. Șoferul vinovat avea 3 tipuri de droguri în sânge!

(FOTO/VIDEO) AȘA arată durerea unei familii distrusă de un DROGAT: „Mama lui Sebi ne pune să mergem după el, să îl luăm acasă”

Vlad Pascu a fost prins de jandarmi, la 13 ani, cu jointul în gură, într-un parc de lângă școală. De șase ani este protejat de oamenii legii