24 aprilie 2024

Ședință ordinară a Consiliului Local Mangalia. Iată, câteva dintre proiectele ce vor primi undă verde săptămâna viitoare

Miercuri, 3 aprilie ac, consilierii locali se întrunesc în ședință ordinară, proiectul de hotărâre cel mai important aflat pe ordinea de zi fiind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2013, care, potrivit primarului Cristian Radu, va fi unul de avarie. De altfel, ordinea de zi este foarte stufoasă și cuprinde aproape 50 de proiecte de hotărâre. Printre acestea, aprobarea organigramei și a statului de funcții al SPADPP, Serviciului Public Asistență Socială, aparatului de specialitate al primarului, Direcției Poliției Locale, Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor, Spitalului Municipal, toate inițiate de către primarul Mangaliei, Cristian Radu.

O altă inițiativă a edilului este aceea de reorganizare a instituțiilor publice de cultură din oraș, care vor fi administrate de Centrul Cultural Mangalia ce urmează să fie înființat în baza unei hotărâri de Consiliu ce va fi dezbătută și aprobată tot miercuri.

De interes sunt și cele patru proiecte care vizează aprobarea listei de priorități aferente anului 2012 pentru solicitanții locuințelor sociale, situația blocurilor ANL pentru tineri, a listei viitorilor beneficiari ai locuințelor cu regim de închiriere, precum și cel care se referă la schimbarea destinației apartamentelor căminului C9, din Neptun, în locuințe de urgență.    

Consilierii vor mai analiza și vota câteva regulamente care se referă la creșterea și deținerea animalelor domestice și păsărilor de curte, la activitatea de gestionare a populației canine,  de blocare a autovehiculelor staționate sau parcate neregulamentar pe drumurile publice sau pe terenurile aparținând domeniului public sau privat al municipiului, de îmbunătățire a sectorului economic, de gospodărire, protecția mediului în stațiuni, respectiv la măsurile privind întreprinzătorii ce desfășoară comerț în spații nespecializate.

Nu în ultimul rând, urmează să fie votat proiectul de hotărâre privind interzicerea desfășurării activității societăților comerciale de colectare a deșeurilor feroase și neferoase, inițiativă luată de către edil în urma sustragerii unui număr ridicat de capace de canalizare, fenomen care pune în pericol viața cetățenilor, care pot suferi accidente cu urmări grave.

12 thoughts on “Ședință ordinară a Consiliului Local Mangalia. Iată, câteva dintre proiectele ce vor primi undă verde săptămâna viitoare

 1. Domnule primarar,va dau un indiciu, nu aveti voie sa inchide-ti fierul vechi,cu tot cu consiliul,nu sunteti mai presus de legea fundamentala a tarii,CONSTITUTIA,care va interzice acest gand,, documentati-va juristi ai primariilor, k iar o puneti de judecata, iar se pierd procese,iar se pierd bani, si tot noi fraieri orasului platim acesti bani pierduti pe toate ideile nenorocite ale unuia si altuia din primarie.

 2. dak la sedinta iar isi da aere si talente marele consilier sorin andrei, marele consilier olan, alt mare consilir petcu, nu stiu cat mai valoreaza mangalia, pai sa spuna petcu si andrei cat bani iau costat acest post de consilier, sa spuna ce afaceri curate fac ei, cat de cinstiti sunt ei, ce dracu suntem asa idioti,suntem condusi de hotii, ei voteaza, ei isi iau dreptul, noi platim ca prostii taxe si impozite.. sictir

 3. nu stiu cat curaj aveti sa inchideti aceste centre, stiti ca contravine CONSTITUTIEI,stiti ca sunteti pasibili de dare in judecata ?nu are voie nimeni in lumea asta sa interzica dreptul la munca cuiva? de ce sa inchida centrele, capace se fura de cand e lumea si pamantul,dak nu sunt in regula, controloti isi dati amenzi corepunzatoare, ., pe cine vor sa aduc din constanta cu fierul? mangaliotii numai sunt buni acum, au fost doar la alegeri, au votat si acu pas..

 4. bravo domnule primar, inchideti fierul vechi, ce repede s-a uitat acea campanie electorala a dumneavoastra, ati uitat cat am alergat pentru voi, ati uitat de acele liste, ce buni eram atunci,,acum , bravo inchideti.. ce frumos…s-a spus k vine politia locala de mediu, sa controleze centrele,nimeni nu a venit ,ca vezi doamne fotografiaza curtile, le masoara au ramas vorbele, si insfarsit vine marea zi de 3aprilie in care raducu mai omoara niste mangalioti pentru a face loc PRIETENILOR dumnealui…dar nici o problema, primar nu va ramane toata viata, si 3ani pana la urmatoarele alegeri trec repede, sa vad cine mai umbla, cine mai face liste, cine se mai chinuie sa iasa MARELE primar raducu..ce aveti domnule cu fiarele, ce aveti domnule cu florariile, ce aveti domnule cu taximetrele, ce aveti domnule cu chioscurile? deranjeaza nu?

 5. Ce bine ca se aproba organigramele! In sfirsit Radu isi poate angaja legal echipa! Se zvoneste ca va face si curatenie printre cei adusi de Tusac care cica sunt pusi la respect.

 6. Pe acel site al primariei nu trebuie puse listele cu cei care vor primi locuinte? Dar ordinea de zi a sedintei? Dar organigramele? Dar bugetul? Sa vedem si noi cetatenii pe ce se duc banii nostri! S-a tot promis transparenta dar nu vad decit o perdea de fum.

 7. Daca ati primit capace de canalizare si panouri electrice furate acum luati putina m….e si pe loc repaus. Nu v-a ajuns se pare lectia data de Iorgus. Asta este. Pacat ca odata cu voi sufera si Fane Medeleanu la care totul era corect. Plus ca avea si dreptul de primire autovehicule pentru programul rabla. Dar nu i problema ca deschide la Limanu . Cine se respecta nu moare de foame.

 8. Cei adusi de Tusac…. Dar sefii sunt totusi cei adusi de Iorgus. Doar nea Popa face exceptie si culmea are cel mai mult de munca plus o raspundere pe masura.

 9. o intrebare pentru domnul olan, au fost buni banii care ia-ti luat pe tevele din fier vechi dde la albesti din sistemul de irigatii? dak erati cinstit de ce ai scos din pamant toate tevile? asta nu era furt? si acu te trezesti sa inchizi u fierul vechi…cel mai cinstit consilier

 10. nea iron, muie i-ti iei u fraiere, sti u sigur ca am luat noi capace ? ce dracu vorbesti dak habar nu ai…ai auzit si u cate ceva despre furturi de capace, pentru buna ta stiinta, capacele au fost cumparate de cei care nu au autorizatii de functionare, care nu pot fi controlati de organele competente pentru ca stau cu portile incuiate si nimeni nu are voie sa intre pe o proprietate privata, iar noi cei autorizatii, stam cu portile larg deschise si ne controleaza tot ce inseamna control, politie locala, politie nationala. garda nationala dde mediu, garda financiara, jandarmi si primaria..dak nu sti nimic despre fenomen gura si la gara

 11. In afara de Fane Medeleanu toti au luat capace. S-a verificat . S-a incercat. N-o mai dati cotita.Vedem noi cine ia m e dupa sedinta de consiliu.
  P.S. cu mandat se poate intra si pe proprietati private. Speti mata dar speri degeaba ….

Comments are closed.