25 iulie 2024 13:08

Trotuarele din Mangalia, capcane de gheaţă. Cetăţenii aleg să circule pe străzile acoperite cu zăpadă (update)

De numai câteva ore de ninsoare a fost nevoie pentru ca, la Mangalia, drumurile şi mare majoritate a străzilor să devină impracticabile. Dacă, prin centrul oraşului, „lama“ mai trece, sporadic (şi chiar s-a „îndurat“, pe alocuri, să lase o brumă de nisip în urmă), pe străzile adiacente şi pe trotuare e dezastru. Cetăţenii aleg să circule direct pe străzile acoperite cu zăpadă şi asta din simplul motiv că, pe trotuare, fie nu se pot mişca din cauza nămeţilor, fie pentru că riscă să cadă pe capcanele de gheaţă formate. Sunt zeci de astfel de trotuare, centrale şi de la periferie, care, lipsite de zăpadă (agenţii economici nu au stat degeaba, şi-au făcut treaba cum scrie „la carte“) şi în lipsa oricărei picături de material antiderapant, sunt numai bune de folosit drept patinoare.

Pentru responsabilii Comandamentului de iarnă care, poate tocmai din cauza dezastrului de afară, se feresc să circule pe străzile şi trotuarele urbei, le indicăm, prin fotografii, câteva dintre punctele  sensibile unde ar trebui să intervină. Primul dintre acestea sunt trotuarele din faţa primăriei…

2 thoughts on “Trotuarele din Mangalia, capcane de gheaţă. Cetăţenii aleg să circule pe străzile acoperite cu zăpadă (update)

  1. in fata mea au cazut doi cetateni in zona anl de pe oituz unde e sticla pe jos.unul s-a ridicat cu capul plin de sange abia se mai tinea pe picioare.ce deszapezire mai e si asta?

Comments are closed.