28 mai 2024

Un șofer beat a fost tras pe dreapta de polițiști pe șoseaua Constanței

Poliția rutieră

Poliția rutieră

La finalul săptămânii trecute polițiștii Poliției Municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism, pe șoseaua Constanței, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat și s-a ales cu dosar penal.

Potrivit IPJ Constanța, în perioada 26 – 28 ianuarie a.c., aproximativ 1.000 de polițiști au desfășurat activități cu efective mărite, în cadrul acțiunii ”Blocada”, în județul Constanța. Polițiștii au acționat în sistem integrat, împreună cu jandarmii, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului și traficului de droguri sau alte substanțe interzise.

La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale și rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 664 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 334.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 75 de permise de conducere, dintre care 39 pentru depășirea limitei legale de viteză, și au fost retrase 46 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 16 infracțiuni la regimul circulației rutiere.