22 iunie 2024

(VIDEO/FOTO) Vlad Pascu a stat, astăzi, față în față cu părinții victimelor sale. Noul judecător al dosarului 2 Mai va reaudia toți martorii

Pentru prima dată de la declanșarea dosarului 2 Mai, Vlad Pascu a stat, față în față, cu familiile victimelor sale. Proaspăt tuns, îmbrăcat la patru ace, tânărul a stat, tot timpul cu fața către noul judecător din dosarul 2 Mai: Carmen Claudia Berevoescu. 

Vlad Pascu a fost adus de duba penitenciarului cu câteva minute înainte de începerea procesului.

După zeci de minute de dezbateri ale avocaților tuturor părților, noul magistrat, Carmen Claudia Berevoescu, a respins schimbarea încadrării juridice din ucidere în culpă în omor și a respins, de asemenea, declararea nulității judecării în procedură simplificată, cu recunoașterea vinovăției.

“Nu s-a reținut, prin încheierea aprobării cererii de recuzare că s-au fi încălcat prevederile legale”, a motivat magistratul decizia. “Însă, pentru că am constat că s-a încălcat procedura lurări jurământului și pentru că doresc să audiez părțile, inclusiv pe inculpat, dacă va dori acest lucru. De aceea se impune readministrarea probatoriului“.

Judecătorul Carmen Claudia Berevoescu a stabilit ca termen de judecată data de 7 iunie.