22 iunie 2024

Vlad Pascu spune că e bolnav și ar vrea să se trateze acasă: „Mi s-a creionat un caracter care nu mă reprezintă”

Vlad Pascu

Vlad Pascu

În fața judecătorului Carmen Claudia Berevoescu, Vlad Pascu și-a susținut cauza: a solicitat înlocuirea măsurii arestului cu arestul la domiciliu.

„Regret, fapta în sine, dar, din păcate nu mai pot face nimic ca acest accident teribil să dispară. Îmi pare rău că nu am putut să le cer iertare părinților victimelor, pentru că am interdicție să vorbesc cu părțile vătămate din dosar.

Orice am încercat să transmit, s-a interpretat.

Mi s-a creionat un caracter care, din punctul meu de vedere, nu mă reprezintă.

Cu două zile înaintea accidentului m-am întors din Olanda, la Constanța, cu tatăl meu, pentru a merge la stomatolog. Un grup de prieteni au aflat că am venit și m-au invitat la Vama Veche, unde erau cazați, la o zi de naștere.

Sincer, de acolo trebuia să mă opresc, să nu plec mai departe, dar, acolo la cazare nu au mai avut loc unde să mă țină și pe mine. Erau multe persoane. Eu m-am crezut capabil să ajung la Constanța, unde eram cazat.

Nu am luat în considerare că un astfel de drum, pe care îl cunoșteam oarecum, poate să fie atât de aglomerat la acea oră.

Îmi stiu îndatoririle față de măsura preventivă, promit că le voi îndeplini.

Mama mea a făcut o serie de cereri la ANA, Agenția Națională Antidrog, dar, pentru că nu sunt condamnat, psihologul nu a putut veni la mine.

Am probleme de sănătate, am un singur rinichi funcțional. De trei luni de zile aștept un răspuns pentru tratamente.

Prin punerea mea, pentru câteva luni de zile, în arest la domiciliu, aș putea să îmi văd de sănătate”.

Ulterior, magistratul de la Mangalia a decis:

Respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, fără antecedente penale, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 100 lei.

Cu drept la contestaţie pentru inculpat și pentru procuror, în termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei. Pronunţată astăzi, 31.05.2024.

Sentința nu este definitivă și, cu sigurnață, va fi atacată de avocații lui Pascu.