18 iulie 2024 20:26

Vorbe grele în sala de judecată a dosarului de OMOR de la Mangalia: „Să rămâi la pușcărie, nu te-ai gândit la fetița mea?”

Mama Alinei Ciobanu, tânăra ucisă la Mangalia de cea mai bună prietenă a ei, a stat față în față cu Loredana Atănăsoaie, criminala fetei ei.

Ambele cereri ale avocaților fetei ucise, Florin Răican și Adrian Cuculis de schimbare a încadrării juridice au fost respinse de magistrați.

Cei doi solicitaseră ca Loredana să fie condamnată pentru omor calificat și nu omor simplu, ceea ce i-ar fi asigurat o condamnare de la 25 de ani la închisoare pe viață și nu de la 10 la 20 de ani.

Pe fond, în timp ce avocatul fetei ucise, Florin Răican, a pledat pentru condamnarea aspră a Loredanei Atănăsoaie, arătând că aceasta și-a premeditat fapta, că i-a înnăbușit țipetele de ajutor, că i-a furat banii de pe card, avocatul ucigașei a arătat că Loredana și-a recunoscut faptele, că le regretă, că nu va avea de unde să achite 100.000 de euro în termenul legal de prescripție de trei ani și că, cele două tinere, au fost prietene din copilărie, iar banii nu o vor aduce înapoi pe Alina.

„Vagaboando, să rămâi la pușcărie, nu te-ai gândit la fetița mea?”, a strigat mama îndurerată, în sala de judecată.

Loredana a fost scoasă din boxa inculpaților în hohote de plâns: „Îmi pare rău de ce am făcut, dacă aș fi fost mai lucidă…” a spus Loredana judecătorilor.

Magistrații Tribunalului Constanța au rămas în pronunțare în dosarul de omor din Parcul Diana.