20 aprilie 2024

Zanfir Iorguș, reales președinte al PDL Mangalia – Dezertorii, înlocuiți, în BPL, cu membrii fideli

Reorganizare. Acesta a fost cuvântul de ordine la alegerile ce au avut loc, duminică, la prânz, la sediul organizației Municipale a PDL Mangalia. La întâlnirea democrat liberalilor au fost prezenți președintele Organizației Județene a PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, fostul deputat Constantin Chirilă, reprezentanți ai filialelor PDL din zonele limitrofe municipiului.

Înainte ca membrii partidului să-și aleagă noua structură de conducere, președintele PDL Mangalia, Zanfir Iorguș a prezentat raportul de activitate al formațiunii politice, din ultima perioadă, declarând: ”Indiferent de situație, PDL Mangalia rămâne nucleul cel mai valoros și profesionist dintre toate celelalte partide politice la nivel local și trebuie să ne continuăm drumul alături de cei puternici care pun înainte intereseul general, nu cel personal. Reorganizarea trebuie bazată pe solidaritate și onestitate, nu pe trădări care nu au fost puține”. La rândul său, senatorul Chiru a atras atenția asupra obiceiului de a schimba tabăra în momente cheie, fapt ce a contribuit, în parte, la situarea PDL pe locuri mai puțin fruntașe. ”Nu voi tolera trădătorii. Trebuie să fim echilibrați și categorici, în același timp, cu cei care au trădat. Membrii trebuie să se mobilizeze și să treacă la treabă, astfel ca PDL să redevină o forță politică atât la nivel local și județean, cât și național. Dintre filialele județului, cea de la Mangalia rămâne însă cea mai puternică”.  

Discursurile au fost urmate de alegerile propriu-zise care s-au derulat fără contestații sau proteste. Iată, noua componență a Biroului Permanent Local al PDL Mangalia, după numărarea voturilor:

Președinte – Zanfir Iorguș;

Vicepreședinți – Maria Andrei, dr. Laura Condur, Iulian Drăgoi, Paul Foleanu, Marin Geileanu, Lucian Popescu, Linica Stan, Dorel Toma;

Secretari executivi – Rușen Abdula, Nurdan Amza, Constantin Bugu, Alexandra Chiș, Ilie Cioran, Laura Cârlan, Nela Dugheană, Tănțica Gavrilă, Geza Magyar, Fernando Teodoru;

 Trezorier – Mariana Petică. 

Tot în cadrul întâlnirii a fost desemnată președinte interimar al Organizației de Femei a PDL, Daniela Nistor, care i-a luat locul Danei Constantinescu, aflată, în prezent, în echipa Forței Civice Mangalia. Mai trebuie spus faptul că aceste alegeri ar fi fost programate indiferent de calendarul stabilit la nivel național, deoarece mulți dintre membrii BPL nu mai fac parte, în prezent, din PDL, trecând fie la alte partide, fie optând, pur și simplu, să facă un pas înapoi.

Astfel, printre numele sonore care nu s-au mai regăsit pe buletinele de vot se află Ioan Griguță, Vasile Iorga, Marian Crăciun etc.

3 thoughts on “Zanfir Iorguș, reales președinte al PDL Mangalia – Dezertorii, înlocuiți, în BPL, cu membrii fideli

Comments are closed.