25 iulie 2024 13:54

„Ziua de 9 mai în istoria României și istoria universală”, la Muzeul „Callatis“

Joi, 9 mai 2013, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului de arheologie din Mangalia, a avut loc simpozionul: „Ziua de 9 mai în istoria României și istoria universală”. Activitatea a fost organizată de Complexul Cultural „Callatis”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia și liceele din localitate.

În deschidere, managerul Complexului Cultural „Callatis”, dr. Tatiana Odobescu, a mulțumit elevilor și profesorilor care participă la activitățile organizate la muzeu. De asemenea, i-a invitat să viziteze muzeul și în data de 18 mai, de Ziua internațională a muzeelor, când intrarea este gratuită. Mai mult, pentru Noaptea Muzeelor, vizitatorii vor putea participa și la un program deosebit, pregătit de personalul de specialitate al instituției.

În continuare, dr. Sorin Marcel Colesniuc a prezentat evenimentele care au avut ca rezultat declararea Independenței de Stat în Parlamentul României, dar și desfășurarea războiului ruso-turc, la care a participat și țara noastră, și la finalul căruia României i-a fost recunoscută independența. În final, a vorbit despre istoria Uniunii Europene și eforturile României de aderare, care au durat 11 ani. La simpozion au fost prezenți elevi de la: Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” și Liceul Teoretic „Callatis”, alături de care s-au aflat prof. Ibolya Negoiță, prof. Livia Pop și prof. Silvia Cuseac.

1 thought on “„Ziua de 9 mai în istoria României și istoria universală”, la Muzeul „Callatis“

Comments are closed.