28 martie 2024

Anul viitor, Casa de Cultură va avea sală de teatru, galerie de artă şi cinematograf 3D cu sonorizare surround

Anul 2014 se anunţă la fel de încărcat pentru Complexul Cultural „Callatis”, conducerea institiţiei de cultură creionând, deja, un pachet de iniţiative menite să dea un suflu nou structurilor din subordine. De departe, cea care are nevoie urgentă să primească o înfăţişare nouă este Casa de Cultură, care nu se poate lăuda cu o sală adecvată de spectacole. Ani la rând, pe scena pe care au urcat actori renumiţi, dar şi artişti locali linoleumul a fost lipit cu bandă adezivă, iar scaunele erau şubrede şi inestetice. Nu mai vorbim despre frigul din incintă şi puţinele activităţi găzduite, Casa de Cultură fiind în special locul de întâlnire al candidaţilor la Primărie şi Consiliul Local.

Pentru anul viitor, se are în vedere un proiect ambiţios ce vizează reabilitarea şi aducerea la standarde europene a Casei de Cultură. Directoarea instituţiei, dr. Tatiana Odobescu ne-a declarat că a fost finalizat un studiu de fezabilitate intitulat “Servicii de consultanţă, analize  pentru lucrări de reabilitare şi modernizare ale Casei de Cultura din municipiul Mangalia”. „Modernul complex va include o sală de teatru multifuncţională cu dotări pentru conferinţe, cu o capacitate de 400 locuri, sală de cinematograf cu tehnologie 3D de ultimă generaţie, o galerie de artă,  camere pentru repetiţii şi relaxare, cabine pentru actori, deposit pentru decoruri şi costume, iar la parter, un spaţiu destinat Bibliotecii Municipale şi Bibliotecii Franceze. Lucrările de reabilitare a Casei de Cultura Mangalia vor viza amenajarea şi dotarea cu echipamente, lucrări de proiectare şi design, amenajări exterioare şi interioare, instalaţii electrice, dotări profesionale audio-video, IT&C, de siguranţă şi mobilier specializat pentru toate sălile.
Între soluţiile şi sistemele în incinta complexului cultural se vor număra: scenotehnică, sonorizare surround, tratamente acustice, sistem digital cinema 3D, sistem de videoproiecţie profesională, lumini profesionale, sistem control lumini, reţele digital signage pentru interior şi exterior, sistem public address, sistem detecţie incendiu, sisteme de automatizare şi control, instalaţii electrice, cablare structurată, sistem CATV, mobilier specializat şi personalizat pentru sala de teatru, sălile de cinema”, a precizat dr. Tatiana Odobescu.

Conducerea Complexului mai intenţionează să întocmească, anul viitor, un alt studiu de fezabilitate referitor la restaurarea mozaicului parietal de la Casa de Cultură Mangalia.„Mozaicul este compus din 3.150.000 de piese ceramice cu dimensiuni de 2×2 cm şi reprezintă, într-o viziune originală, elementele primordiale ale vieţii: apa, pământul, aerul şi soarele. Mozaicul se desfăşoară pe o suprafaţă de 300 mp”, a mai completat directoarea Complexului.

2 thoughts on “Anul viitor, Casa de Cultură va avea sală de teatru, galerie de artă şi cinematograf 3D cu sonorizare surround

  1. Alti bani,alta distractie!sa intelegem ca va fi,,etajat”?sper ca,,originalitatea”se va pastra.

Comments are closed.