27 aprilie 2024

Cum vă puteţi schimba locuinţa de la primărie: găsiţi un chiriaş dispus să treacă în locul dumneavoastră!

V-aţi săturat de locuinţa primită de la stat în cartiere dubioase ale Mangaliei? Nimic mai simplu: prin votul exprimat de aleşii locali, de acum înainte puteţi aspira la un apartament situat în cartiere mai luminoase, centrale. Trebuie doar să găsiţi un cetăţean beneficiar al aceluiaşi tip de locuinţă (ANL, socială sau destinată închirierii) care s-a săturat, la rândul său, să stea într-un cartier select şi ar vrea să treacă în locul dumneavoastră sau un vecin „de suferinţă“ care râvneşte să vă ia locul.

După ce v-aţi înţeles cu respectivul chiriaş, procedura este extrem de simplă: cererile privind schimbul de locuinţe se depun la registratura Serviciului Public de Asistenţă Socială Mangalia, fiind însoţite de declaraţii notariale ale ambilor titulari ai contractelor de închirere din care să reiasă acordul privind copermutarea gratuită a posesiei şi folosinţei locuinţelor. Chiriaşii trebuie să mai demonstreze şi că nu au datorii la utilităţi. Trebuie menţionat că schimbul de locuinţe se poate face doar între acelaşi tipuri de imobile: locuinţe sociale, ANL sau în regim de închiriere.

În proiectul de hotărâre aprobat de aleşi se mai menţionează faptul că nu vor fi admise schimburile de locuinţe pentru titularii care au debite la achitarea chiriei, dar nici cele ce presupun obţinerea unor beneficii cu titlu oneros.