8 mai 2024

Grădiniţă nouă, 16 km de canalizare şi un parc de 4.000 de metri pătraţi, noutăţile acestui an din comuna Tuzla

tanerComuna Tuzla va beneficia, de anul viitor, de o grădiniţă nouă, prima cu program prelungit din localitate. Aceasta va veni în sprijinul părinţilor care lucrează în sezonul estival şi care nu au unde să îi lase pe cei mici în orele de program. Edilul comunei Tuzla, Taner Reşit, ne-a mai dezvăluit şi alte câteva proiecte aflate în stadiu de proiect sau chiar în derulare, printre acestea numărându-se înfiinţarea, de către o companie privată, a unui parc pe o suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi, continuarea lucrărilor de canalizare, alături de pregătirile pentru cel mai mare festival de la malul mării, Dakini Fest.

Lucrările la grădiniţa cu program prelungit din Tuzla vor demara în toamnă, fiind vorba despre un proiect demarat cu fondurile Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale: „Am semnat, în urmă cu câteva zile, cu AFIR-ul, începerea lucrărilor la noua grădiniţă a comunei Tuzla. Va fi o grădiniţă cu program prelungit, unde părinţii care muncesc îşi vor putea lăsa micuţii, de dimineaţă până seara. Instituţia va avea patru săli de clasă, cu 50 de locuri, investiţia ajungând la 450.000 de euro. Cu siguranţă nu vom face faţă cererilor de înscriere, pentru că Tuzla este o comună în plină dezvoltare, o localitate care prosperă şi care, la ora actuală, are peste 8.500 de locuitori, din care peste 800 sunt copii“, a declarat, pentru „Ediţia de Sud“, Taner Reşit, edilul din Tuzla.

Primarul ne-a dezvăluit şi câteva dintre proiectele edilitare ale comunei. Printre acestea se numără şi amenajarea unui parc de peste 4.000 de metr pătraţi, pentru care primăria nu va plăti niciun ban! „Magazinul Lidl va deschide aici, la Tuzla, un punct de lucru şi, potrivit politicii acestei societăţi, urmează să amenajeze un parc pentru cetăţeni, ce va cuprinde atât locuri de joacă pentru cei mici, cât şi alei pietonale, parcări, un foişor… Lucrările sunt gata să înceapă, zona aleasă fiind în spatele Primăriei“, mai spune primarul din Tuzla. Acesta ne-a mai declarat că, tot pentru anul în curs, vor fi amenajaţi circa 16 kilometri de canalizare, iar 40 de camere video vor întregi sistemul de monitorizare existent în comună.

Nu în ultimul rând, Tuzla va găzdui, în plină vară, cel mai mare festival de la malul mării, Dakini Fest, la care sunt aşteptaţi câteva zeci de mii de participanţi, din ţară, dar şi din străinătate. Parteneriatul dintre primărie şi organizatori este pe cel puţin cinci ani, evenimentul urmând să se deruleze în perioada 29 iunie-2 iulie.