23 aprilie 2024

În luna februarie, DNA a condamnat 68 de inculpaţi printre care un judecător, poliţişti şi angajaţi ai unor ambasade române

În cursul lunii februarie 2018, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 68 inculpați prin 23 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează: un judecător, un consilier la Secretariatul General al Guvernului, doi angajaţi ai unei ambasade române, un director şi un manager al unei societăți de utilități publice, doi impresari de fotbal, un ofițer de poliție,  8 agenţi de poliţie rutieră, etc

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 68inculpaţi variază între 7 anişi 4 luni închisoare şi 1 an şi 9 lunicu amânare.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.