În luna martie, DNA a condamnat 47 de inculpaţi printre care un notar, un primar şi două cadre didactice

În cursul lunii martie 2018, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 47 inculpați prin 19 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează:

Două persoane conducere companie de stat, un şef  finanțe publice locale (oraș), un notar, un primar comună, doi ofiţeri poliție, doi angajaţi tribunal, două cadre didactice

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 47 inculpaţi variază între 5 ani şi 6 luni închisoare şi 1 an şi 6 luni cu amânare.

Detalii se regăsesc pe pagina deInternet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*